Veel stroming, draaierige wind… F18 Multiclasse weekend Katwijk aan Zee

KATWIJK (NED) - Op 8 en 9 mei werd het tweede Multiclasse evenement gehouden in Katwijk aan zee. De vloot bestaande uit Hobie, Nacra en Cirrus moest een mooi gevecht worden om de overwinning. Is Hobie snel genoeg om zijn winning trend te behouden of is de Nieuwe Nacra die steeds beter gaat presteren sneller en wat zal de Cirrus doen, de boot die in 2003 F18 wereldkampioen werd. Eurocat, vorige week, had veel verassingen. De race tussen de 3 leidende merken is erg close en leuk om naar te kijken.

Veel wind, de dag voor het evenement zorgde er voor dat de condities moeizaam waren, veel stroming en een flinke deining gaven de wedstrijden een extra dimensie. De 1e wedstrijd had goede condities, 12 tot 16 knopen met een lekkere deining. Cirrus team Daan / Rikkert wonnen de 1e race, tweede was team Samama / van Leeuwen op hun Nacra. Team Samama / van Leeuwen zeilde een zeer constant evenement. De nummer 3 van Eurocat zei, "langzaam vinden we de perfect mix tussen trim en team" het seizoen is net begonnen dus we kunnen weer veel verwachten van dit jonge team.
De tweede dag had weinig wind met een zware stroming.

De verrassing kwam deze keer uit twee hoeken, Hobie teamriders Marieke Tobias / Gerhard van Geest die nog maar pas samen zeilen op hun Performance Sails getuigde Hobie Tiger. Marieke, die vorig jaar in het "ladies first team" zeilde samen met Diana Boogaards, heeft haar bemanning vervangen voor Gerhard, die jaren lang samen met Gunnar Larsen op een Nacra zeilde en menig evenement won, o.a. Ronde om Texel. Het gemengde team zeilde de tweede dag drie keer een 1. Het tweede team dat voor verassingen zorgde was de Gussinklo / Simoons die uitstekend zeilde op hun nieuwe boot in deze moeilijke condities. Na een trim aanpassing ging de boot speed van hun Nacra drastisch omhoog.

Over het algemeen waren er veel protesten over de baan en de organisatie, het zeilen was leuk en dat is wat telt.

Results F18
1. Samama / van Leeuwen, Nacra F18
2. Loos / vd Kamp, Hobie Tiger
3. Tobias / van Geest, Hobie Tiger

Results IF20
1. vd Plas / Maaden, Nacra
2. Boers/ Boers, Nacra
3. Parrevliet/ ?, Nacra

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: