Europees Kampioenschap Finn - Dag 2

LA ROCHELLE (FRA) - Dag iedereen! Vandaag zijn we op een normaal uur van het water. Er stond een lichte maar vrij stabiele wind van zo'n 8 knopen. De reeks is na 1 algemene terugroep en zwarte vlag regel vrij snel van start gegaan. De vloot was over de volledige 500 meter lange startlijn verdeeld, aangezien de lijn vrij gelijk lag. Ik startte aan de comitéboot en was mooi weg. Ben lag een 50 meter onder mij. Iets later kwam er een lichte draaiing met wat druk uit de linkse kant, waardoor we een redelijk deel van de vloot over ons heen zag komen. Ik bleef echter koppig doorvaren naar links, wat mij redelijk opbracht. Ik kwam 8ste aan de eerste boei, Ben was 1 en Matheusz 7.
Voor de wind ging ik prima, maar Matheusz pompte van mij weg. Hij werd 2 beneden, een chinees 3 (sorry dat ik zijn naam niet ken, maar ze lijken allemaal op elkaar, en ze zijn nog niet zo lang in het circuit) en ik 4. In het kruisrak veranderde de top niet, aangezien iedereen extreem links ging. In het laatste voor de wind haalde ik al vrij snel die chinees in, en wist uiteindelijk ook Emilios achter mij te houden.
Matheusz kreeg zijn eerste gele vlag-penalty voor overdreven pompen.

Uitslag reeks 3
1 Ben Ainslie GBR
2 Matheusz Kusznierewicz POL
3 Sebbe Godefroid BEL
4 Emilios Papathanasiou GRE
5 Ismael Bruno FRA

De totaaluitslag
1. matheusz Kusznierewicz POL 6p
2. sebbe Godefroid BEL 10p
3. guillaume Florent FRA 25p
4. jonas Hogh-Christensen DEN 27p
5. clifton Webb NZL 31p
6. ben Ainslie GBR 33p
7. emilios Papathanasiuo GRE 34p

www.questforgold.be
www.srr-sailing.com/divers/pagesiteeuropefinn.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: