Verslag | Scheldemond en Thorntonbank Races

  • Author: Ice
    Date: wo, 12/05/2004 - 18:07

BRESKENS (NED) - Afgelopen weekend werden de Scheldemond en Thorntonbank Races gevaren. De monding van de Westerschelde werd het strijdtoneel voor 15 deelnemers op zaterdag en op zondag 12. Deze wedstrijden kregen voor enkele Belgische jachten de titel "Selective for the Commoderes’ Cup opgeprikt. Veel gewicht had deze selectie niet, slechts 2 schepen in IRC1&2 hadden zich aangemeld: Oxygen (IMX40) en Liesl (40.7). In de IRC 3&4 klasse 4 deelnemers : Breeze, Javelin, Diabolic en Bellaquaine.
Deze wedstrijden stonden ook open voor ORC-Club die de IMS gemeten Twee Gezusters en de Levyah (Spirit 425s) aan de startlijn bracht. Hellaas was er voor hen geen klassement maar konden ze zich wel meten tegen de IRC klassen en dat deden ze keurig.

Een blik op de uitslag leert ons dat de Oxygen (IMX40) in IRC 1&2 voor de C Cup de leiding neemt en de Breeze uit IRC 3&4 met de prijzen gaat lopen.

In de IRC klassen 5 & 6 zagen we 4 starters waaronder de 2 Half Tonners Quango² en Waverider. Frans Maas (NED) liet met zijn Capella zien wie nog steeds binnen deze IRC maat de baas is in zijn achtertuin, hij voer 4 eentjes op een rij.

Pechvogel van het weekend was zondermeer Jan Hagenaars die de Bellaquaine II (X99) op de zandbank voor Breskens moest parkeren. De reddingsdienst heeft hem netjes terug in bevaarbaar water getrokken. (zie foto’s onderaan)

Fregatvogel declines for C-Cup 2004
Ernst-Jan van Housselt (NED) liet ons gisteren weten dat de Fregatvogel (BH36) moet stoppen met haar Commoderes’ Cup campagne door het gebrek aan andere klas 1 deelnemers. Ze proberen het binnen 2 jaar nogmaals.

De einduitslag:
IRC 1 & 2
1. OXYGEN BEL 685 Axel de Cock
2. LIESL BEL 1407 Bertrand
3. LITTLE EQUINOX BEL 4040 Filip Balcaen
4. FREGATVOGEL NED 3968 Stan & Marja Tavenier
5. MUSQUETAIRE BEL 1333 F. Houtmans

IRC 3 & 4
1. BREEZE BEL 503 Bart Vercruysse
2. JAVELIN BEL 2501 J.M. de Wachter
3. DIABOLIC BEL 3501 Glenn de Brouwer
4. BELLAQUAINE II BEL 5211 Jan Hagenaers

IRC 5 & 6
1. CAPELLA NED 5111 Frans Maas
2. QUANGO2 BEL 1158 Vlaeminck/Vervest
3. NOORDWIND NED 4627 Roy van Aller
4. WAVERIDER BEL 3486 M.Nishio/Pilate

ORC-Club 1
1. LEVYAH BEL 4250 R.Floridoor

ORC-Club 2
1. TWEE GEZUSTERS NED 2798 Hans Zuiderbaan

Pech onderweg: Bellaquaine II parkeert zich op de middenberm:

De reddertjes komen in actie:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: