1000 Milles de Calais | Ecover en Bonduelle morgenvroeg in Calais

  • Author: Ice
    Date: do, 13/05/2004 - 12:37

De Ecover crew heeft op woensdag 12 mei een wel zeer frustrerende dag gehad. Jean le Cam op de Bonduelle nam dinsdag na de ronding van de Fastnet rock de leiding over van Ecover. Een rug van een hoge drukgebied heeft de Ecover na de ronding bijna compleet zonder wind gezet. Jean le Cam koos voor een route mee in zee en haalde daar de winst. Met man en macht trachten ze winst te halen op Bonduelle de leider die tot nu toe een voorsprong heeft weten te behouden van zo’n 20 mijl. Deze twee leiders zijn deze nacht Plymouth (GBR) gepasseerd en worden morgenvoeg aan de finishlijn verwacht in Calais (FRA). De Engelse kust blijkt favoriet te zijn om te volgen.
Ecover loopt op dit ogenblik 2 knopen sneller dan Bonduelle.

Mike Golding’s commentaar na het passeren van Bonduelle:
"It has been a little bit of a frustrating night with not a great deal of wind." "We made a good rounding of the rock, made some good speed and then suddenly had no wind. Bonduelle watched us stop and sailed round us and they managed to keep the breeze. It was actually an advantage for them to be in second!"

foto: spanning aan boord van Ecover tijdens de frustrerende windsilte

Volg de laatste uren van deze race via: www.1000millesdecalais.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: