Bonduelle wint de 1000 Milles de Calais

  • Author: Ice
    Date: vr, 14/05/2004 - 11:34

CALAIS (FRA) - Vanmorgen om 6u24m en 38 seconden precies passeerde het team van Jean Le Cam met de Bonduelle, na 4 dagen, 14 uur en 43 minuten de finishlijn in Calais. Ze deden dit met een gemiddelde snelheid van 9.22 knopen. De overwinning haalde ze niet zomaar binnen, het was al vanaf de startlijn een tactische strijd tegen Mike Goldings Racing team op Ecover. Bonduelle is pas goed weten weg te komen halverwege de race na de ronding van de Fastnet Rock. De optie om vanaf Pool (GBR) de Engelse kustlijn te blijven is hun goed uitgekomen tijdens het gevecht tegen de sterke getijdenstroom in het kanaal. Ecover bleef eerder in een centrale positie en verloor daardoor kostbare mijlen.

Grégoire Metz (BEL) mag mee langs de kassa passeren
De bemanning aan boord van Bonduelle; Ronan Le Goff (34), Pascal Dourlen (38), Yann Regniau(36) en onze Belg Grégoire Metz (33) hebben de potentie laten zien van de zopas te watergelaten Marc Lombard Open 60. Ze mogen langs de 1000 Milles de Calais kassa passeren en collecteren de hoofdprijs van 12.600 EURO.

De technische specificaties van de Bonduelle
ontwerper: Cabinet Lombard
bouwer : Chantier JMV in Cherbourg
tewaterlating: 8 April 2004
constructie : carbon/nomex
LOA : 18.28 m
breedte : 5.50 m
waterverpaatsing : 8.5 t
diepgang : 4.50 m
grootzeil: 160 m²
solent: 110 m²
Gennaker: 220 m²
zeiloppervlak aan de wind: 270 m²
zeiloppervlak voor de wind: 380 m²

foto © G.Martin-Raget/Royale Production

www.1000millesdecalais.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: