ECOVER sterk tweede in 1.000 mijl van Calais

MALLE (BEL) - De Belgische Open 60 ECOVER is vandaag tweede geworden in de zeilwedstrijd 1.000 mijl van Calais. Na een bijzonder spannende eindstreep moest de ECOVER de overwinning laten aan de Franse Open 60 Bonduelle. Schipper Mike Golding was toch heel tevreden met de zilveren medaille: "Ons ijzersterk team heeft in deze aartsmoeilijke zeilwedstrijd bewezen dat het in topconditie verkeerd. Dit is belangrijk voor de volgende grote uitdaging namelijk de zeilwedstrijd Vendée Globe.

Vandaag, 14 mei 2004, kwam om 13u12 de ECOVER over de eindmeet. Eerder vandaag won de Bonduelle. Zes topzeilschepen gingen vorige zondag 9 mei in moeilijke weersomstandigheden van start. De zeilrace voerde schepen van Calais naar het Ierse Fastnet Rock en terug. Lange tijd lagen de ECOVER en de Bonduelle nek aan nek tijdens de race die vorige nacht haar definitief beslag kreeg. Tegenvallende wind zorgde ervoor dat de ECOVER vrede moest nemen met de zilveren medaille. "Toch is dit een geweldige prestatie, aldus kapitein Mike Golding." Ons team is in topvorm en klaar voor de volgende wedstrijd."
Het ECOVER-team bestond uit de Belgische Canadees Bruno Dubois,de Britten Brian Thompson, Merf Owen en Graham Tourell.

Ook Mick Bremans, Gedelegeerd Bestuurder van ECOVER, wenst de equipe proficiat. "Een overwinning is
uiteraard waar wij naar streven, maar zoals straks op de Olympische Spelen in Athene geldt ook voor ons:
meedoen is minstens even belangrijk als winnen." ECOVER, markleider in het domein van ecologische was- en reinigingsmiddelen sponsort de zeilerei. Zo is er het zeiljacht ECOVER dat later dit jaar meedoet aan dé zeilwedstrijd van het jaar: de Vendée Globe. Daarnaast heeft ECOVER zopas de ECOVER Ocean Sailing Academy opgericht die aan jonge zeilers de mogelijkheid biedt om zich verder te bekwamen in de zeilerei. "Zeilen betekent wind en water, m.a.w. puur natuur." De link met ECOVER is zo snel gelegd. Dat is meteen de reden waarom wij de zeilsport een handje toesteken, aldus Mick Bremans.

De technische specificaties van de Ecover:
ontwerper: Owen Clarke Design LPP
bouwer : Southern Ocean Marine, Tauranga, New Zealand
tewaterlating: June 2003
constructie : Pre-preg carbon/Nomex
LOA : 18.28 m
breedte : 5.75 m
waterverpaatsing : ?
diepgang : 4.50m
zeiloppervlak aan de wind: 260 m²
zeiloppervlak voor de wind: 500 m²

foto © Royale Production

www.1000millesdecalais.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: