Europees Kampioenschap Finn - Dag 4

LA ROCHELLE (FRA) - Het aftellen begint. Ik vaar een 11 vandaag, maar toch doe ik een redelijke zaak. Maar laat ik eerst met de reeks beginnen. Na de gebruikelijke algemene terugroep vertrok de wedstrijd. Onmiddellijk viel de eerste verrassing. De comité boot was op de start het beste, maar 10 sec nadien was er mega shift naar links, wat al de besten onmiddellijk in de achtervolging zette. Ik recupereerde fantastisch en door de mega shiften varieerde mijn positie van royaal van 1 tot 15 volledig het eerste kruisrak. Op het einde speelde ik te veilig, waardoor ik van beide kanten verloor en rond de 15de plek rond de eerste boei ging. Ik haalde langzaam aan in, maar het was allemaal heel verwarrend, want mega vlagen en winddraaiingen van over 40 graden waren legio.
In het laatste voor de windse rak maakte de jury mij heel gelukkig. Alhoewel Matheusz in een goede positie lag, bleef hij uiterst agressief pompen. Zo kreeg hij zijn 2de penalty wat hem een DSQ geeft. Eindelijk heeft ook hij een wegvalreeks. Ik bleef vechten, maar uiteindelijk maakte ik toch wat fouten in het laatste kruisrak, waardoor ik 11de finishte.
Ben kwam ergens rond de 20ste plaats om de bovenboei en zeilde een prima inhaalreeks en eindigde 15. Guillaume wist mij net voor de finishlijn nog in te halen en werd dus 10.

Voorlopige totaaluitslag
1. Matheusz Kusznierewicz POL 2 2 2 1 3 dnf 10p
2. Ben Ainslie GBR 28 4 1 4 2 15 26p
3. Sebbe Godefroid BEL 1 6 3 35 7 11 28p
4. Guillaume Florent FRA 11 5 9 2 13 10 37p
5. Dean Barker NZL 4 37 6 18 10 9 47p

Morgen nog 2 reeksen, zaterdag de laatste reeks

Tot morgen,
Sebbe

www.questforgold.be
www.srr-sailing.com/divers/pagesiteeuropefinn.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: