Europees Kampioenschap Finn - Dag 5

LA ROCHELLE (FRA) - Het wordt moeilijk...
Vandaag was een uiterst vreemde dag. Eigenlijk was het schandalig dat de eerste reeks niet werd afgelast, en misschien de tweede ook wel. De eerste reeks was de wind behoorlijk licht. Ik was alweer niet super goed weg, maar ik haalde wel continu en vrij snel in. Mijn snelheid was zeker OK. Totdat de wind mega begon rond te draaien. Oorspronkelijk ging dit nog allemaal goed. Ik had het zien aankomen, en zat alweer goed in de "groove". Totdat het nog verder ging. De enige constante tot hier toe was dat een shift nooit heel lang duurde. Deze dus wel... een zware misrekening... Ik lag voor Ben, en voor ik er echt zicht op kreeg finishte ik 11 en Ben 2. Een streep door mijn rekening.

De tweede reeks was de wind iets toegenomen en leek hij iets stabieler. Ik speelde weer te save, dus kwam er weer niet schitterend uit. Het midden lijkt nooit echt goed. In het tweede kruisrak kwam ik eigenlijk verder links uit dan ik zelf gewild had, en het zag er heel slecht uit. Ik was klaar om mijn verlies te nemen en ergens 30ste te worden, toen ik voor mij een zwarte lijn zag afkomen. Ik ging ervoor. Het was een sterke vlaag naar links, waardoor ik al wat ik verloren had terug god maakte, en zelf nog een paar boten inhaalde. Ik bleef ook achteraf inhalen en eindigde uiteindelijk 6de.

Totaal voor laatste reeks:
1 Matheusz Kusznierewicz POL 21p
2 Ben Ainslie GBR 30p
3 Sebbe Godefroid BEL 45p
4 Guillaume Florent FRA 49p
5 Dean Barker NZL 57p

Alles is nog mogelijk, maar het wordt moeilijk, en verliezen kan ook nog... We doen ons best, en hopelijk doet God de rest...

Tot morgen,
Sebbe

www.questforgold.be
www.srr-sailing.com/divers/pagesiteeuropefinn.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: