Europees Kampioenschap Finn - Eindresultaat

LA ROCHELLE (FRA) - Sebbe Godefroid (BEL) heeft een 5de plaats behaald op de Europese Kampioenschappen. Een diskwalificatie in de laatste reeks heeft zijn derde plaats gekost. Ondanks die tegenslag blijft Sebbe met een goed gevoel achter. "Het slechtste dat ik kon worden was 5, en dat is het geworden. Na een mooie start en een riskant maar prima kruisrak kwam ik 4 aan de bovenboei. Dat zag er allemaal prima uit om 3de in totaal te blijven. Bij het ronden van de boei keek ik naar het bord met de zwarte vlag diskwalificaties. Joepie, GBR 3 stond erbij, wat mij op 2 bracht in totaal. Helaas stond iets verder op de lijst BEL 7 er ook op. Afgelopen dus. Ik heb nog gehoord of er nergens een vergissing kon geweest zijn, maar helaas...
"In ieder geval, nu weet ik dat ik er weer bij hoor. Ik heb gewoon te veel fouten gemaakt, maar ik kan het nog!"
"Volgende wedstrijd is de SPA-regatta in Nederland over anderhalve week. Daar zal ik een ietwat speciale boot testen, en waarschijnlijk wat op mijn starten werken."

Totaal:
1 Matheusz Kusznierewicz POL 22p
2 Ben Ainslie GBR 58p
3 Guillaume Florent FRA 62p
4 Dean Barker NZL 73p
5 Sebbe Godefroid BEL 80p

www.questforgold.be
www.srr-sailing.com/divers/pagesiteeuropefinn.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: