update | Delft Challenge

SCHEVENINGEN (NED) Na de laatste ijspegel is het een tijdje stil geweest rond de Delft Challenge, hoog tijd voor een update over hoe het DC is vergaan de afgelopen tijd. Direct na de laatste ijspegelwedstrijd werd de boot op de trailer gezet en naar Delft gereden. Daar hebben wij met de Mumm op de open dagen van de universiteit gestaan.
Na een periode van 3 maanden trainen was de boot toe aan groot onderhoud. Er moesten een hoop dingen gebeuren om de boot in topconditie te krijgen. In de loods van Messink Yachting is het team 2 weken keihard aan het klussen geweest. Veel offshore-voorzieningen, nieuwe apparatuur en modificaties zijn die weken geklust.

Naast de broodnodige werkzaamheden aan de boot is het team ook bezig geweest met het zoeken (en vinden) van sponsors. En niet zonder succes want Avery Graphics werd aangetrokken als een van de hoofdsponsors, naast de TU Delft en Eurotech. Op dit moment zijn we nog steeds op zoek naar de laatste sponsors om het budget rond te krijgen.

De eerste wedstrijd die weer gestart werd was de Y-toren in Durgerdam. Bart Verwerft, een nieuwe aanwinst in het zeilteam van DC, was als tacticus mee. Met 2 andere Mumm 30s, de Aeolus en de Silicon Theatre Scenery, verschenen we aan de start. De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen door de Aeolus, met Jochem Visser aan boord, wij werden 2 keer 2e en de Silicon 3e. Zondag werd na een superspannende wedstrijd de Aeolus verslagen. Al met al een geslaagd weekend zeilen.
De boot ligt inmiddels weer in Scheveningen waar we de eerste trainingsrondjes gemaakt hebben, in voorbereiding op de offshores van de North Sea Regatta en daarna het EK in Hamble (UK). Inmiddels zijn Annora Stavenuiter en Maarten Innemee ook toegevoegd aan het DC-zeilteam.

Voor meer wedstrijdverslagen, nieuwtjes of sponsormogelijkheden kunt kijken op de website www.delftchallenge.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: