Clubracer Racing Team gaat in NSR 2004 offshore modus

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/05/2004 - 14:29

SCHEVENINGEN (NED) - De North Sea Regatta is Nederland’s grootste zeezeilevenement. ABN AMRO is hoofdsponsor geworden van dit evenement voor de komende 3 jaar. Hiermee heet deze zeilrace vanaf deze 59ste editie de ABN AMRO North Sea Regatta. Het Clubracer Racing Team verschijnt dit jaar met de herboren IMX40 "AUDI van Jaap Zuiderveld (NED) aan de spectaculaire startlijnen. Het IMS 1 veld zal dit jaar een topjaar meemaken. Reeds 35 schepen hebben zich ingeschreven in onze klasse. Er zal fel gestreden worden voor de podiumplaatsen.

De ABN AMRO North Sea Regatta belooft ook dit jaar weer een mooi evenement te worden voor alle andere klassen. Elk jaar varen er meer dan 400 boten mee. Dat betekent ongeveer 2.500 enthousiaste zeilers die strijden om de eer op de Noordzee.

De 59 editie van deze ‘zeezeilklassieker’ gaat van start met de lange afstandsrace naar Harwich Engeland. Deze race, die ook wel bekend staat als de Vuurschepen Race, start om 19.00 uur voor de kust van Scheveningen. Het startschot wordt gegeven door Vice Admiraal J. van der Aa vanaf de HMS Haarlem.

Op 21 mei voegen Engelse zeilers zich bij de overgestoken Nederlandse vloot voor de start van de Royal Ocean Racing Club (RORC) North Sea Race. Dan volgen de kortebaan wedstrijden voor catamarans, eenheidsklassen, klassieke en scherpe jachten tijdens het Pinksterweekend van 28 tot en met 31 mei met de Yeoman Cup als climax.

Tijdens de offshore wedstrijden minder Clubracer berichten
De Clubracer berichtgeving zal tijdens de offshore wedstrijden op een lagere versnelling worden gezet omdat uwer editor Ice (BEL) met het Clubracer Racing Team aan boord van de AUDI zal racen.
Peter Desmedt (BEL) de man achter het Huysman Mini Transat 2003 project zal tijdens de offshore wedstrijden van 18 tot 23 mei ons wedstrijdteam versterken.

tot binnenkort,
Ice

Volg de NSR 2004 via:
www.nsr.nl
www.watersportverbond.nl

Het internationale zeilnieuws via:

Sailhead extreme
Scuttlebutt Europe
Scuttlebutt VS

misschien kunnen we life verslag brengen vanuit Harwich (GBR)
zie ook: www.xanaduracing.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: