Sponsormijlen tijdens 40ste 24-uurs zeilrace 2004

MEDEMBLIK (NED) 18 mei 2004 - Tijdens de veertigste 24-Uurs Zeilrace en Tocht kunnen deelnemers dit jaar voor het eerst sponsormijlen varen voor een goed doel. De 24 uur durende uithoudingsproef gaat op vrijdag 20 augustus 2004 vanuit 17 havens van start. Circa achthonderd schepen zullen dan proberen in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen af te leggen. De inschrijving startte vorige week.

Na aanmelding ontvangen de deelnemers een formulier, waarop ze kunnen aangeven voor welk bedrag per afgelegde mijl ze sponsors hebben gevonden. Daarvan zullen drie goede doelen profiteren. Op dit moment is de organisatie in gesprek met de instanties, dus de bekendmaking volgt in juni. 24-Uurs PR- en sponsorcoördinator Edwin Lodder: "De bedoeling is dat ze in hun naaste omgeving sponsors voor de gezeilde afstand zoeken. Die betalen dus een bepaald bedrag per mijl." Na de finish zorgen de teams zelf voor het innen van de sponsorgelden. De organisatie verzamelt deze en organiseert vervolgens een feestelijke dag waarop de overhandiging plaatsvindt.

De Nederlandsche Vereniging van Kustzeilers organiseert voor de veertigste keer de 24-Uurs Zeilrace, waaraan maximaal achthonderd schepen mogen meedoen. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit een toer- en wedstrijdklasse. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, van het vaargebied en van de stromingen dus belangrijke factoren voor het eindresultaat. Op zaterdag 21 augustus loopt de oude haven van Medemblik vanaf 17.00 uur langzaam vol met alle deelnemende jachten. De massale finish is vanaf de wal prima te volgen en levert een mooi schouwspel op. Als iedereen binnen is, barst in het oude Zuiderzeestadje het feest los.

De 24-Uurs Zeilrace wordt mede mogelijk gemaakt door Rovict, De Kasbank, Zeilen, International Yacht Coatings en Gemeente Medemblik.

www.24uurszeilrace.nl
www.kustzeilers.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: