Belgische selectie Commodores cup 2004

OOSTENDE (BEL) - Dit jaar moesten de Scheldemondrace, Thorntonbankrace en de race Breskens-Oostende uitmaken welke drie Belgische boten mogen deelnemen aan de Commodores Cup 2004. Analoog aan de Commodores Cup lag het gewicht van elke manche anders. Met als gevolg dat de laatste wedstrijd Breskens-Oostende (48M) de beslissende wedstrijd werd.

In de klasse van de grootste boten, hoefde Moana (47.7) zich niet te selecteren wegens de enige kandidaat te zijn. In de middenklasse werd het duel Oxyen (IMX 40)-Liesl (40.7) een triller van jewelste. Evenals in de kleinste klasse, waar het ging tussen Diabolic (janeau 35) en Breeze (ILC 30). Het gebrek aan wind en de sterke stroming op de schelde maakte er een taktisch steekspelletje van. Linker oever of rechteroever? De snelheid onderling van de boten verschilde nauwelijks. De beste taktieker zou winnen, zoveel was duidelijk. In eerste instantie lag Oxygen op kop maar een foute keuze in het daaropvolgend spirak, deed Liesl winnen! Het duel in de kleinere klasse werd gewonnen door Breeze.
Dat maakt dat Moana, Liesl en Breeze België zullen vertegenwoordigen tijdens de Commodorescup 2004. Succes!

foto: van links naar rechts Moana (47.7) & Liesl (40.7)

http://www.rorc.org/comcup/index.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: