Stralende start ABN AMRO North Sea Regatta

SCHEVENINGEN (NED) - Dinsdag 18 mei om 19.00 uur klonk het startschot van de eerste race van de 59ste editie van de ABN AMRO North Sea Regatta. De zeilers op bijna 60 zeegaande boten werden getrakteerd op perfect voorjaarsweer voor de 110 mijl lange Vuurschepen race van Scheveningen naar de finish in Harwich.

De start verliep vrijwel probleemloos op de Noordzee. De ondergaande zon reflecteerde in het prachtige Scheveninger Kurhaus. Langzaam zeilden de 58 zeilboten richting het westen en verdwenen ze achter de horizon.

Verwachting is dat de eerste boten in de loop van woensdag zullen finishen. Met een hoogdruk gebied ten zuiden van Ierland zullen de zeilers geen extreem zware condities gaan ervaren, maar frustrerende nachtelijke windstiltes zullen de deelnemers op een andere manier op de proef stellen.

Er wordt gevaren in 4 IMS klassen en 2 ORC. De snelste en vaak ook grootste boten met de meest fanatieke bemanningen varen in de IMS 1 klasse. Daaronder deelnemers zoals de ‘Holmatro’ die vorig jaar de Fastnet Race en de Cowes Week wist te winnen. Maar ook de winnaar van vorig jaar ‘Checkmate’ is weer van de partij.

Tijdens de officiële opening loofde voorzitter van het organisatie comité Jan Bakker het harde werk van alle 140 vrijwilligers maar ook benadrukte Bakker de samenwerking met de sponsors. In ere daarvan overhandigde Bakker de eerste zeefdruk van het evenement door Victor Hoefnagels aan Jeroen Rijpkema van ABN AMRO afdeling Den Haag/Rotterdam.

ABN AMRO is hoofdsponsor geworden van dit evenement voor de komende 3 jaar. Hiermee heet deze zeilrace vanaf deze 59ste editie de ABN AMRO North Sea Regatta.

Ellen Kousen Hoofd Corporate Sponsoring van ABN AMRO zei, "Na 58 jaar draagt de North Sea Regatta de naam ABN AMRO North Sea Regatta. Zoals u weet hebben wij gekozen voor de zeilsport in de vorm van deelname aan de Volvo Ocean Race. Maar we willen ook in Nederland graag onze naam verbinden aan het grootste en mooiste zeezeilevenement."

Aanstaande vrijdag start de 160 mijl lange North Sea Race van Harwich naar Scheveningen. Prijsuitreiking van beide lange afstandsraces is aanstaande zondag om 16.00 uur in de visafslag in Scheveningen.

Volg de NSR 2004 via:
www.nsr.nl
Uitslagen:
Vuurschepen Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: