Nationaal Jeugd Zeilplan introduceert haar eerste damesteam (NED)

MEDEMBLIK (NED) - Op de openingsdag van de SPA Regatta 2004, woensdag 26 mei, introduceerde Stichting Nationaal Jeugd Zeilplan haar eerste Yngling damesteam. Naar aanleiding van de presentatie in maart, besloot het trio Faber/Van der Werf/Huber de driejarige uitdaging van de Olympische Yngling-klasse aan te gaan. Kernploeglid Annelies Thies verrichtte vanmiddag de doop van de boot en wenste de dames veel succes. Na de races van vandaag, staat het trio op de 20ste plaats in het sterk bezette veld van de 20ste SPA Regatta.

Marije Faber (23), Brechtje van der Werf (23) en Barbara Huber (26) kennen elkaar vanuit de Vaurien-klasse, waarin de meiden fanatiek wedstrijden zeilden. Faber beleefde met haar zus een succesvol seizoen 2003: tweede damesteam bij het WK Vaurien, Sneekweek kampioen en winst jaarprijs. Om alvast ervaring op te doen met de Olympische Yngling, nam Faber tevens als stuurvrouw deel aan de SPA Regatta en het Open Nederlands Kampioenschap. "Marije en ik voeren samen de SPA Regatta, waar we bij een race als zesde over de finishlijn kwamen. Dat geeft een erg goed gevoel", aldus Faber. Van der Werf werd in 2002 Nederlands en Portugees Kampioen in de Vaurien. Huber is al sinds 2002 actief in de Yngling. Faber: "We willen nu graag gezamenlijk verder in deze Olympische klasse. Het Nationaal Jeugd Zeilplan biedt de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen en op een hoger niveau te wedstrijdzeilen. Zonder de sponsors Volvo en Gaastra was dat onhaalbaar geweest. We gaan nu eerst veel varen en wie weet waar dit avontuur toe leidt."

In maart 2004 introduceerde Yngling Club Holland het Nationaal Jeugd Zeilplan dat in een aparte stichting is ondergebracht. De primaire doelstelling is het stimuleren van zeiltalent dat gemotiveerd, getalenteerd, maar onvoldoende gefortuneerd is. De stichting wil dit realiseren door wedstrijdzeilen betaalbaar te maken, professionele trainingen aan te bieden, competitie binnen bereik te brengen en door het bevorderen van matchracen. Dankzij een gesponsorde leaseconstructie kunnen jeugdteams en verenigingen gedurende drie seizoenen voor duizend euro per jaar over een wedstrijd-Yngling met trailer beschikken. De stichting hoopt zo in 2008 vijfentwintig gelijkwaardige boten rond te hebben varen. Uiteindelijk moet dit voor de Nederlandse teams tot een medaille bij de Spelen van 2008 leiden.

foto © Peter Bentley

www.yngling.nl

www.sparegatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: