Zwitserleven Ronde om Texel volledig live te volgen

DEN BURG (NED) - De 27ste Zwitserleven Ronde om Texel is op zaterdag 5 juni volledig live te volgen met online televisiebeelden en tussenstanden. Negen cameramensen zullen het verloop van de race vastleggen en de beelden direct naar het strand zenden. De verwerking vindt plaats in de regiewagen, waarna de Ronde rechtstreeks op internet en op het grote TNG-scherm op het Texelse strand te zien is.

SportLive.nl zorgt voor de verwerking en uitzending van de beelden op www.roundtexel.com . Ronde coördinator Edwin Lodder: "Het is uniek dat een dergelijk zeilevenement op deze manier live te volgen is. Familie, vrienden en de hele wereld kunnen nu rechtstreekse televisiebeelden bekijken. Dankzij de nieuwe technologieën komt de zeilsport steeds dichter bij de mensen op de wal. Als organisatie juichen wij die ontwikkelingen enorm toe, vandaar dat wij graag meewerken aan experimenten als deze." Official Timekeeper TNG zorgt voor de presentatie van de tussenstanden en voorlopige uitslagen bij de vuurtoren, VC-boei en Oudeschild. Deze worden getoond op het grote TNG-scherm op het strand. Bovendien verloopt de uitslagenverwerking vrijwel geheel geautomatiseerd door de inzet van deze techniek. Dankzij het vernieuwde Tracing en Tracking systeem van Armada zijn tevens de posities van circa 75 teams te volgens op Sport-track.nl.

Woensdag 2 juni begint de Zwitserleven Ronde om Texel week met de drie dagen durende Texel Dutch Open, het Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen. Naar verwachting zullen hier ongeveer 100 teams aan deelnemen. Op zaterdag 5 juni maken circa 575 catamarans zich rond 10.00 uur op voor de start van de 27e Zwitserleven Ronde om Texel, met een sterk internationaal wedstrijdveld met onder andere Mitch Booth en Herbert Derksen.

foto: archief 2003 © Annemiek van Kinderen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: