De Nederlandse Commodore’s Cuppers moeten in de AUDI de meerdere erkennen

In Scheveningen lag de binnenhaven vrijdagmorgen afgeladen vol met zeegaande boten en hun bijbehorende wedstrijdzeilers. Kleine, grote, moderne en klassieke boten van alles wat. Langzaam bouwde de zeewind op en maakten de meer dan 2.500 duizend zeilers zich op voor een dag strijden op de Noordzee. Voor het strand van sportstad Den Haag waren de condities bijna perfect. Zon, zout, zee en uiteraard wind.

Traditie getrouw werden de zeilers niet alleen getrakteerd op de ultieme strijd op het water maar ook op optimaal vermaak eenmaal aan de wal. Samba muziek met wulpse danseressen, live muziek van Björn Again, een competitie met Micro Magic modelboten en niet te vergeten de ABN AMRO grinder competitie. Wethouder Wilbert Stolte van Den Haag verrichte de officiële opening.

Op sportief gebied is het winnen van de North Sea Regatta het hoogst haalbare voor de fanatieke zeezeiler in Nederland. Vandaar dat ook het Nederlandse Commodores Cup Team hier mee vaart als training. Dit jaar zal er in Zuid Engeland weer de legendarische Commodore’s Cup gevaren worden. Een zeezeilwedstrijd voor landen. Ook Nederland heeft een team dat daaraan deelmeent. Het Oranje team bestaat uit drie boten van verschillend formaat. En voor Nederland zijn dat:

- Daikin Airco, Hunter One Design 35 van MCJ van der Heijden
- Checkmate, Bashford Howison 41 van Peter de Ridder
- Holmatro,Grand Soleil 44 van het gelijknamige bedrijf met Schipper Hans Horrevoets

Deze drie boten zijn geselecteerd door de Noord Zee Club. Deze club vertegenwoordigt eigenaren van gemeten scherpe kajuitjachten en adviseert het KNWV over zeezeilen. De Commodore’s Cuppers deden het goed vandaag, maar de moeten in de ‘Audi’ voorlopig de meerdere erkennen. Audi is een nieuwe IMX 40 die zijn voorbereiding op de North Sea Regatta geheel in het geheim gedaan heeft. Tijdens de oversteek naar Engeland eindigden ze op een derde plaats in het lichte weer.

Er worden nog wedstrijden gevaren tot en met maandag 2e pinksterdag. Morgen komt Trijnte Oosterhuis om de zeezeilers te vermaken.

Alle resultaten via:
www.nsr.nl

foto © Wilko Gijsbertsen
Meer foto's van Wilko: www.worldonphoto.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: