Spa Regatta in Medemblik - 3de dag

MEDEMBLIK (NED) - Weinig wind op de derde dag van de Spa Regatta in Medemblik (om en bij de 5 knopen). Sebastien Goedfroid (BEL) behoudt ook na de derde dag zijn tweede plaats met een 8e en 14e plaats in de reeksen van vandaag. Voor Mateusz Kusnierewicz was het een stuk minder (20 en 15) en hij wordt verstoten naar de derde plaats in de voorlopige klassering. Ben Ainslie heeft na een matige eerste dag op de tweede en derde dag de puntjes op de i gezet met vier 1e plaatsen op rij en hij verovert autoritair de 1e plaats in het klassement.

Dean Barker (NZL), verliezende America’s Cup finalist, zeilt mee in de Finn en staat op de 18e plaats.

EUROPE - Min Dezillie & Evi Van Acker
Een schitterende zeildag voor Evi Van Acker. Ze zeilt een 1e plaats en twee 2de plaatsen. Opnieuw toont ze dat ze dat ze heel wat potentieel in haar heeft. Min vaart drie matige reeksen (14, 10 en 18). In de voorlopige klassering schuift Evi op naar de 9e plaats en zakt Min van de 8e naar de 11e plaats.

MISTRAL - Sigrid Rondelez
Door de matige wind moest er aardig wat gepompt worden. Door de blaren op haar handen kon Sigrid verre van voluit gaan met een 10de en een 11de plek als resultaat.
Toch wil ze met de wedstrijd verdergaan:" Ik kan niet voor een goed klassement varen. Verder varen heeft toch zin om weer wat wedstrijdritme op te doen."
Vooral op het tactische vlak is de wedstrijd leerrijk door de zeer veranderlijke wind. Sigrid maakte hier en daar een klein foutje, maar andere stukken waren heel erg goed.
Ook over de starts blijft ze tevreden.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.sparegatta.org

foto: Min Dezillie (BEL) © Peter Bentley

Als uitsmijter nog volgend nieuwsbericht:

Wie gek is op handtekeningen zou in Medemblik zijn slag kunnen slaan. Er loopt namelijk een keur aan kopstukken rond. Onder wie Whitbreadwinnaar en America's Cup-ace Paul Cayard, die samen met ex-American Football speler Phil Trinter in de Star uitkomt.

Gevraagd naar zijn mening over Medemblik, antwoordde Cayard luid en duidelijk: "Cold!" en deed er verder het zwijgen toe. Ook verliezend America's Cup-finalist Dean Barker is in Medemblik. Hij zeilt nu Finn, waarin drievoudig Finn Gold Cup winnaar Ben Ainslie eveneens aan de start verschijnt. In totaal zijn er op de 20ste Spa Regatta in Medemblik 29 olympisch medaille winnaars, 28 wereldkampioenen en 26 Europees kampioenen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: