aankondiging | Oostende voor Anker

OOSTENDE (BEL) - Oostende voor Anker is een reünie van authentieke zeil- en motorschepen en de al even pittoreske bemanningen. Het programma omvat honderdtwintig historisch waardevolle schepen, zestig optredens met muziek van de zee (shanties tot fanfares) een twintigtal tentoonstellingen met kunst van de zee, informatie over scheepvaartopleiding en diverse demonstraties van scheepsambachten: scheepsbouw, touwslagen, netten boeten enz.

Het publiek kan in de namiddag de schepen gratis bezoeken, ook de tentoonstellingen en concerten zijn gratis.
Er is mogelijkheid tot meevaren met enkele schepen die dagtochten maken. Het volledige programma staat op en de boekingen gaan via www.oostendevooranker.be

Het Beleg van Oostende is de hoofdthematiek: vandaar ook de vloot van veertig authentieke ronde en platbodemschepen waarmee vierhonderd jaar geleden de Geuzen voorraden aanbrachten zodat de Oostendenaren het konden volhouden tegen de Spaanse furie. De schepen voeren op zaterdagavond een zeeslag met handstakellichten, vuurwerk en veel meer knallers.

Op het Klein Strand komt een replica van een verdedigingswal: Klein Troje, die dagelijks zal worden aangevallen en verdedigd door 300 figuranten. Er is adequate commentaar.

Wat de grote schepen aangaat: acht driemasters en een viermaster komen het festival van de Noordzee en de Authentieke scheepvaart bezoeken, waaronder de viermaster Sedov (Rusland) de Mir, de Belem, de Oosterschelde en de Thalassa. Ook de Mercator neemt deel.

Voor meer info hebben we de volledige persmap bijgesloten. Illustraties vindt u legio op de website. Mocht dit niet volstaan volstaat een telefoontje en we helpen u graag aan boord te komen.

Oostende voor Anker wordt voor de vijfde keer de toeristische voltreffer in de periode tussen voorjaar en zomer.
De kust- en met name Oostende- wil zich sterker profileren met sterke inhoudelijke programma's als bonus bovenop de kwaliteit die de bestemming voor kort en dagverblijf biedt.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: