Oostendse zeilers 1 en 2 tijdens Splash wedstrijd voor RNSYC

OOSTENDE (BEL) - Zaterdag vertrok een gevarieerd gamma dinghy’s vanop het kleinstrand letterlijk de mist in.
Toen de eerste start gegeven werd dachten vele deelnemers dat de wedstrijden zo weer afgeblazen zouden worden. De wind liet het op een gegeven moment totaal afweten en het zicht was bijna nihil. Dankzij een volhardende zon trok de mist op en kwam er een licht maar standvastig zeebriesje op.

In de Splashklasse werden er zaterdag 3 wedstrijden gevaren. Voor een 8 tal splashers werd deze wedstrijd een eerste kennismaking met een regatta op zee. In het kader van de nakende evenementen OBK, FYR en WK te Nieuwpoort alvast een voorproefje. Het evenement werd een nek aan nek race tussen de plaatselijke zeilers Ameloot Cédric en yannick Lefebvre. Moulaert Wim en Alfred Lachapelle lagen ook steeds in goeie posities en Xavier Seynaeve wist de 3de reeks op zijn naam te schrijven. Terwijl er de eerste dag een sterk opkomende wind was kenmerkte de zondag zich door veel stroming en afnemende wind, waardoor er op het einde nog weinig sprake was van een wedstrijd.
Onder een mooie zon mogen we terugblikken op een geslaagd Oostends evenement.

eindresultaat:
1. Lefebvre Yannick
2. Ameloot Cédric
3. Moulaert Wim
4. Lachappelle Alfred
5. Seynaeve Xavier
6. Van Hoeylandt Thomas
7. Belis Philippe
8. Fontaine Carol
9. Hamann Dominique
10. Joly Yurith
11. Vermeiren magalie
12. Joly Jahani

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: