Philippe Bergmans zeilt zijn Olympische selectie!

HYERES (FRA) - Philippe heeft met een schitterende slotrace zijn selectie binnen voor Athene! Hij ging de laatste dag als achtste in(twee plaatsen verwijderd van een selectie). Na de 9de reeks (9de plaats) schoof hij door naar de 7de plaats in de klassering. De laatste reeks zou uiterst spannend worden… Philippe kiest de linkse kant en komt in een goede shift terecht. Hij komt tweede aan de bovenboei (na Robert Scheidt), wordt nog belaagd in de ruime rakken maar kan de tegenstand afhouden en finisht tweede. In het eindklassement scoort hij een 5de plaats, net voor Gustavo Lima (regerend wereldkampioen).

Sebastien Godefroid - Finn
Een 1ste plaats in de negende en laatste reeks brengt Sebastien op een 5e plaats in het eindklassement.

Min Dezillie - Europe
Geen top 10 plaatsen voor de Belgische Europe-zeilsters. Min schoof op de laatste dag nog 3 plaatsen op en finisht 12de. Evi Van Acker zeilde een perfecte kwalificatie (7de plaats) maar kon niet stand houden in de Gold Fleet en finisht 19de.

foto © Gilles Martin Raget

Alle uitslagen: http://hyeres.ffvoile.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: