Wisselende wind, wereldse wedstrijden en waanzinnige feesten

SCHEVENINGEN (NED) - De 2004 ABN AMRO North Sea Regatta was wederom een succes. Grotere velden in de IMS-, ORC- en eenheidsklassen. In maarliefst 20 verschillende klassen werd er gestreden voor de ABN AMRO North Sea Regatta. Nederland’s grootste zeezeilevenement staat tijdens de 59 editie voor goed georganiseerde wedstrijden op het water gecombineerd met topklasse entertainment aan de wal.

De echte fanatieke zeezeilers in de ABN AMRO North Sea Regatta zijn vorige week al gestart met de lange baan wedstrijd naar Engeland. Deze race ging de boeken in als een van de snelste maar ook als koudste. Het was 180 mijl afzien rond het vriespunt.

Afgelopen pinksterweekend werden de zeilers op de 68 Engelandvaarders vergezeld door meer dan 340 boten in allerlei verschillende maten. Van open bootjes en catamarans tot zeegaande racers en klassiekers.

Na de wedstrijden voor de kust van Sportstad Den Haag werden de meer dan 2.500 zeilers traditiegetrouw getrakteerd op swingende samba bands en dito danseressen, gratis fotoprints van Canon en wedstrijden in Micro Magic miniatuur bootjes. Na de zeilers maaltijd live muziek, dit jaar met Trijntje Oosterhuis, Knappe Mannen en Björn Again.

De overall winnaar van de 59ste editie van de ABN AMRO North Sea Regatta werd de Daikin Airco die in IMS 2 uitkomt. De boot van Frans vaan der Heijden had het beste resultaat van alle klasse winnaars. Van der Heijden en zijn bemanning won daarmee de hoofdprijs: de ‘ABN AMRO North Sea Regatta Super Trophy’. De Daikin Airco vertegenwoordigd Nederland deze zomer ook tijdens de legendarische Commodore’s Cup. Een landenwedstrijd met beperkt aantal professionals. De Daikin komt uit in een Nederlands team samen met Holmatro (Hans Horrevoets) en Checkmate (Peter de Ridder).

Van der Heijden stond te glunderen tussen al het zilverwerk. "We zijn heel blij hiermee. We doen er ook heel veel voor, trainen twee keer in de week en zijn continu met zeilontwikkeling bezig."

In de Koningsklasse IMS 1 trok Satori op de laatste dag aan het langste eind ten koste van de AUDI. De condities waren in het voordeel van de lichtere en meer wendbare IMX 40. Maar AUDI kwam niet goed van de lijn en Satori had een perfecte start. Game Set and Match!

Peter Tans, veteraan van drie rond de wereldraces vond Satori de terechte winnaar. "We hebben de basis voor deze overwinning gelegd op de offshore naar Engeland en weer terug. Dit hebben we verdiend."

Alle resultaten via:
www.nsr.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: