Mini Fastnet - Basecamp 438 gestart!

DOARNENEZ (FRA) - Op 13 juni 2004 startte de Mini-Fastnet 2004. Peter Laureyssens (BEL) en Peter De Smedt (BEL) zijn om 15h00 aan de start zijn verschenen met "Basecamp 438 samen met nog 84 andere mini's. Deze vloot van mini's bestaat uit ongeveer 50% Pogo's (serie boten), en de andere helft uit de Proto's. Deze prototypes hebben qua bouw en zeilvoering minder beperkingen, en zijn meestal extremer dan de serie-Pogo's.

Tijdens de proloog die gisteren gezeild werd ging het voor de Peters of zullen we zeggen Peter² zeer goed.
Het was zonnig in de baai van Douarnenez met 15 ktn wind uit het NW. Er werd gekozen voor een up and down (2 laps). Peter² wisten vrij te starten, en zich tijdens de wedstrijd nog meer naar voor te werken.
In een totaal veld van 84 mini's haalden ze uiteindelijk een 4de over-all plaats, en 3de in hun POGO 2 klasse. Knappe prestatie,want dit wil zeggen dat ze ook een aantal prototypes achter zich hebben gelaten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: