Runaway wint KWS-Schuttevaerrace (NED)

Wisselende weers- omstandigheden, nek-aan-nekraces en dramatische ongelukken vormden vorige week de ingrediënten van de 23ste KWS-Schuttevaerrace, die dit jaar werd gewonnen door de Runaway (Banner 41) van schipper Piet Feenstra. De Mary Bryant (Waarschip 660) van Bart van Breeschoten, wiens loper al na twee seconden een ernstige blessure opliep, werd tweede en de Fine Fleur van Ronald van Klooster (FF110) legde beslag op de derde plaats. De line honours gingen, bijna traditiegetrouw, naar Harry Amsterdam. Hij kwam met zijn nagelnieuwe YachtVision (Dehler 39SQ) als eerste in Hindeloopen over de finish.

De Runaway zeilde tactisch en technisch een vrijwel foutloze race, waarbij de goed op elkaar ingespeelde zeilers twee dagen lang alert op de zeer veranderlijke weersomstandigheden reageerden. Loper Harm Martens en wielrenner Renger Ypenburg waren bovendien goed voor één eerste en drie tweede plaatsen, Dat gaf in meerdere opzichten de doorslag, omdat de Runaway daardoor eerder uit Harlingen kon vertrekken en zo langer profiteerde van de eb richting Terschelling en later op weg naar Kornwerderzand van de vloed. Het gat dat de grote schepen na Vlieland sloegen met de kleintjes bleef daardoor groeien.

foto: Runaway (Banner 41)

www.schuttevaerrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: