Breskens Sailing Weekend 2004 - Allemaal in één vloot, IMS, IRC & ORC-Club

BRESKENS (NED) - Het nieuwe evenement, het Breskens Sailing Weekend, opvolger van de Breskens Week, gaat met een vernieuwend concept van start. Wat veel mensen al jaren verzuchten, "kunnen we nu niet weer allemaal tezamen tegen elkaar wedstrijdzeilen? wordt werkelijkheid op 27, 28 en 29 augustus in Breskens aan de monding van de Westerschelde.

Wat is het geval?
Vanouds wordt in Nederland onder IMS gezeild en de laatste jaren steeds meer onder de simpele versie daarvan, ORC Club. In België is een aantal jaren geleden besloten om naast het eigen CRC het Engels-Franse IRC te gebruiken. Het resultaat was dat op het scheidingsvlak tussen de twee landen, Breskens, met steeds kleinere aantallen in twee of zelfs drie handicapsystemen werd gevaren en dat dan ook nog in verschillende klassen. De versnippering werkte desastreus op de deelnemersaantallen. De prijsuitreiking duurde bijna even lang als de wedstrijd en kende wel veel prijswinnaars maar geen winnaars, alleen maar verliezers.

Het organiserend comité heeft nu besloten om op hun kosten IRC certificaten om te zetten in een ORC Club handicap, speciaal voor deze wedstrijd. Het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en de Noordzee Club, de nieuwe klasse organisatie in Nederland, hebben hun volle medewerking toegezegd om de conversie uit te voeren tegen kostprijs.

De enige voorwaarde is dat houders van IRC meetbrieven voor de sluitingsdatum hun meetbrief moeten opsturen, mogelijk nog voorzien van nog enkele maten van de boot.

Schepen met een IMS meetbrief kunnen altijd al aan ORC Club wedstrijden meedoen want die handicapgetallen staan ook op de IMS meetbrief.

Extra dienstverlening
Het comité zal daarnaast aparte klassementen verzorgen voor IRC om de wedstrijdresultaten te kunnen laten meetellen voor het Belgische Noordzee Kampioenschap. Ook kan zo nodig een IMS klassement gemaakt worden mocht dat op een of andere manier nodig zijn voor verbondsbezem of andere klassementen.

Het evenement zelf echter zal geheel met ORC Club handicaps worden berekend zodat er één klassement komt voor alle deelnemers. Het comité hoopt op deze manier het enthousiasme van de zeilers weer te stimuleren waardoor een vernieuwd Belgisch-Nederlands zeilfeest tot stand kan komen.

Nieuwe website
Met de nieuwe format lanceren we ook een compleet nieuwe website die zal luisteren naar Breskenssailing.nl Deze nieuwe virtuele wereld bevat het Breskens Sailing nieuws, de NOR, het schippershandboek, een forum voor al je vragen, de inschrijvingen en alle contact gegevens. Het 2003 fotoalbum staan er ook al op.
Veel zeil en surfplezier!

www.breskenssailing.nl

foto © Ronald den Dekker

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: