Rarara: welke boot heeft de hoogste IRC-rating?

  • Author: entityone
    Date: do, 17/06/2004 - 15:15

Mari Cha 4? Eén of andere nagelnieuwe maxi? Tonnerre? Den Audi? De Shayan? Neen, een 36-voeter alstublieft!
De nieuwste "Full Pelt" van de Brit Stephen Fein heeft een duizelingwekkende 1.704 op zijn IRC meetbrief staan, en laat daarbij de nieuwste maxi's Morning Glory of Pyewacket ruim achter zich. Ook de 140-voets supermaxi Mari Cha mag iets langer doen over een windward-leeward dan deze Full Pelt.

De Full Pelt werd getekend door Jo Richards, weegt amper 1600kg, waarvan er 800 kilo in de bulb onderaan de (uiteraard) zwenkkiel hangen. Daarmee heeft deze boot ook een betere power ratio dan een doorsnee 49-er, zodat aandewinds planeren een makkie wordt. Alleen God weet wat dit beestje met ruime wind gaat doen...

Pittig detail: zes bemanningsleden volstaan om de Full Pelt onder controle te houden.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: