"Ocean Sailing Team" jonge meiden, goedlachs en gedreven om te winnen

NAALDWIJK (NED) - Binnen de catamaran wereld zijn er maar weinig dames teams. De relatief zware sport was tot voor kort niet echt in trek bij vrouwen teams. Een aantal jaar geleden verscheen er in Frankrijk voor het eerst een dames team aan de start. Een seizoen later zagen we in Nederland het eerst dames team "ladies first" aan de start verschijnen. Nu in 2004 verschijnt er wederom een dames team aan de start "Ocean Sailing Team. Twee jonge meiden die al heel wat ervaring samen hebben op de Nacra Blast (16ft) en nu de overstap maken naar de F18.

Helm:
Wampe van der Poel

Crew:
Marieke Engelsman

Het team leerde elkaar 5 jaar geleden kennen op een zeilkamp in friesland. Na eerst een jaar te hebben gezeild op de boot van Wampe’s vader, kreeg het team de kans om samen met sponsor Oceanteam een eigenboot aan te schaffen. Na twee jaar gezeild te hebben op de Nacra Blast zijn ze overgestapt naar de F18.

Het team dat getraind en gecoacht word door "Team Nacra" van Jan de Boer catamarans en supported door Oceanteam en Magic Marine.

De resultaten:

 • Winnaar Ladies cup 2003, Knokke Heist, BEL
 • Winnaar Westland cup in de kleine open klasse 2002, s’Gravenzande, NED
 • Visie:

 • Het winnen van de Ladies cup tijdens de ronde om Texel 2004-05-25
 • Het behalen van een top 10 plek NK F18 binnen 2 jaar
 • Het mannenwereldje dat catamaranzeilen heet op z’n kop zetten.
 • meer info: wampevanderpoel@hotmail.com

  Auteur:

  • Een correspondent

   Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

  Voor u geselecteerd: