UIT DE KUIP: Belgisch Kampioenschap IRC 1 en 2 vanop de "Liesl"

OOSTENDE (BEL) - Zaterdag 30/5: Stroombank race. Een ‘oude’ olympische driehoek van 15M. Dat de Liesl (40.7) dit seizoen een hogere bootsnelheid ontwikkelt dan het vorige seizoen, zullen menige concurrenten al ondervonden hebben. Het lichte weer en de shiftende wind, maakt er een boeiende maar ook vermoeiende wedstrijd van. Voortdurend anticiperen en niet te ver van de rumbline varen was de tactiek die beloond werd met de overwinning voor de Liesl. Oxygen (IMX 40) 2e, Alegria (grand soleil 40) 3e

Zondag 31/5: Oostendebank race
Drie reeksen zouden de einduitslag van de Oostendebank race bepalen. In de eerste reeks kampen we met sterke stroming en weinig wind. Een parcours dat vlak naast een zandbank ligt, laat veel opties voor de tactiekers. Echter een niet reglementaire afkorting van de wedstrijd zorgt voor de nodige protesten.
Nadien zal de jury beslissen om de eerste reeks te annuleren.
De onduidelijkheid in de notice of race, of we nu telkens door de startlijn moeten varen of niet, maakt er een iets minder boeiende tactische wedstrijd van. Want steeds door het midden varen laat immers geen extremere opties toe. Het komt er dus op aan om technisch zuiver te varen en geen foutjes te maken want ook de wind komt vrij stabiel uit het NW!
Oxygen bewijst dat ze technisch nog wat voorsprong hebben tov Liesl en Alegria.
Maar dat deze 2 laatste zeer gevaarlijk dicht in de buurt komen wordt bewezen door de zéér kleine tijdsverschillen in de derde reeks!

1. Oxygen 45’ 00sec
2. Liesl op 15 sec
3. Alegria op 25 sec

Echter door de 2 puike resultaten op Oostende-Ramsgate, en Oostende bank race wint de Liesl het Belgisch Kampioenschap 2004. (10 deelnemers)
Deze overwinning geeft zelfvertrouwen en met opgeheven hoofd kan en mag de Liesl uitgezonden worden naar de Commodores Cup 2004.

Einduitslag BK 2004 (10 deelnemers)

1. Liesl (40.7)
2. Julliette (J109)
3. Alegria (grand soleil 40)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: