Grote Prijs Staf Demeulenaere vanop Mr Sandman

BLANKENBERGE (BEL) - Groot was de verbazing toen er 19 juni amper 6 (zes) boten in de zeer populaire irc klasse kwamen opdagen op
de jaarlijkse irc wedstrijd van de sympathieke Scarphout Yacht Club in Blankenberge.
Alhoewel deze race niet meetelt voor het NZK klassement is het een perfecte feeder race voor het Lightvessel weekend
waar deze club medeorganisator van is.
De vrijwilligers van deze club hebben ook nog een zestal crc racers uit hun eigen club dan nog moeten bedanken voor hun interesse.
Dit blijkbaar op verzoek van het NZK??

De start werd uit hoffelijkheid voor de deelnemers een uur uitgesteld omwille van de diepgang in de havengeul bij laag water.
Het was een weinig selectief parkoers(twee grote trapeziums zonder kruisrak), goed om de bootsnelheid en de manoevers op punt te stellen, van ongeveer 35 mijl.
Het werd een boeiende matchrace tussen de paartjes Tom en NRJ Ball , Vil Cojotte en Mr Sandman-Fortisbank , High Spirit en Jokken3.
In deze volgorde werd er ook aangekomen. De handicaps lagen in irc 1-2 en 3-4 zeer dicht bijeen.Het werd dan ook spannend.

Nadat we na de start in het eerste aan de windse rak snel de J80 achter ons lieten , bleek de gennaker uiteraard een fantastisch wapen om in de ruimere rakken op ons uit te lopen.Het ontbreken van een kruisrak en het verminderen van de wind in het tweede trapezium van 15-20 knopen naar 12-16 knopen gaf ons niet meer de mogelijkheid om verder afstand te nemen van de grote roze bom , wat hen genoeg voorsprong gaf om het met 53 seconden van ons te winnen.
Ook in de andere klassen was het een nek aan nekrace.

In dit bastion van de crc hadden er best wat meer irc boten mogen afkomen.
De organisatie en de prijzen waren prima , de mensen daar zijn vloten met meer (crc)boten gewend...

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: