Simonis Voogd Design ontwerpt nieuwe 90' supermaxi voor Ludde Ingvall

ENKHUIZEN (NED) - Het Nederlandse ontwerpbureau Simonis Voogd Design heeft de opdracht gekregen om een nieuwe 90' supermaxi te ontwerpen voor de Zweedse topzeiler Ludde Ingvall.
De huidige boot, Nicorette, welke oa de Sydney Hobart Race 2000 op naam wist te schrijven op zowel line-honours als op IRC handicap, dateert van 1999 en om de concurrentie het hoofd te bieden is besloten een nieuwe grotere boot te bouwen met als specifiek doel de komende Sydney Hobart Race 2004 te winnen op line-honours.

De nieuwe boot zal volledig uit carbon gebouwd worden met een nomex honingraat kern.
Verder zal de boot uitgerust worden met het door Ingvall & Simonis Voogd bedachte TMF systeem.
TMF staat voor Triple Moving Foil wat inhoudt dat naast een kantel kiel met trimtab tevens het daggerboard van een trimtab is voorzien.
De constructie wordt uitgewerkt door het Engelse / Australische bedrijf SP Engineering.

De 90' maxi wordt op dit moment gebouwd bij de Australische werf Boatspeed in Sydney. De assemblage van de boot zal plaats vinden in Woolwich Docks, in het midden van Sydney Harbour. Tewaterlating zal november 2004 zijn.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: