Ellen MacArthur op weg naar een nieuw zeilrecord

U wist nog niet dat kleine Ellen op weg is om een nieuw solo-Transatlantisch record neer te zetten? Wel, ze probeert dat toch tenminste, samen mat haar nieuwe 75-voets trimaran B&Q-Castorama. Ellen vertrok vorige week vanuit New York in een poging om het bestaande record (7d 2u 34m 42s - op naam van Zwitser Laurent Bourgnon en 60-voets trimaran Primagaz) van de tabellen te vegen.

De eerste twee dagen zeilde ze beduidend langzamer dan de Primagaz, maar sinds dag 3 is ze aan een helse inhaalrace bezig.

Vandaag, de laatste dag van de poging, ligt ze nog slechts 7 mijl (een kleine 25 minuten varen) achter op Bourgnon. Ellen moet vóór maandagochtend 0u44m42s bij Lizard Point zijn, nu (28/6 om 14u00 GMT) nog een kleine 170 mijl verwijderd. Met een gemiddelde snelheid van om en bij de 20 knopên moet dat net te doen zijn.
Maar 't zal spannen...

foto © DPPI

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: