Veel wind en close racing tijdens het EK IMS 600 - Checkmate III kampioen!

KIEL (GER) - Vorige week werd het spannende IMS 600 Europees kampioenschap gezeild onder auspiciën van de Kieler Yacht-Club en het ORC. De deelnemers en zeilcondities zorgden ervoor dat iedereen zijn adem inhield tot de laatste minuten van het kampioenschap. 14 boten met top crews uit 7 landen vochten voor de titel. Onder hen teams zoals CHECKMATE III (NED), AUDI (NED), L+M HISPANOLIA (GER) en HLL HANSEATIC LLOYD (GER).

Dit evenement samen onder de Kiel Race Week 2004 startte in lichte tot medium weersomstandigheden (10-12 knopen), met in de helft van de week een ommekeer naar zwaar weer zeilen tot 40 knopen.

Gedurende de eerste twee dagen werd er gevaren in licht weer en nam de titelverdediger HLL HANSEATIC LLOYD (Rodman 42) een duidelijke leiding, maar kon de verwachting niet waar maken tijdens de Balticsche offshore condities op dag 3.

Ondertussen begon de Nederlandse CHECKMATE III (een vertraagde Bashford 41) tijdens dag 4 aan een dominante inhaalrace en scoorde line honeurs in een serie van 7 wedstrijden. De bemanning rond Peter de Ridder toonde een voortreffelijke boothandeling en tactiek onder de extreme weersomstandigheden en wonnen hiermee verdient de titel van Europees Kampioen IMS 600. L+M HISPANOLIA werd 2de.

CHECKMATE III en crew

Close Racing

HLL HANSEATIC LLOYD in de chinees

Meer coole foto’s: www.sommerwerck.de/indexb.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: