OBK Splash - Optimist

NIEUWPOORT (BEL) - Het Open Belgisch Kampioenschap Splash - Optimist mogen we alvast boekstaven als één van de grootste kampioenschappen van ons land.
Voor de optimist klasse boden er zich maar liefst 110 zeilers aan, waaronder EK en WK ploeg uit Nederland, 21 zeilers uit Groot Brittannië, WK ploeg Frankrijk en 4 zeilers uit de USA.
Winnaar werd Saxton Ben (GBR) voor Weguelin Sophie (GBR) en Berthez Vincent (FRA). Tussen dit selectie gezelschap eindigden voor België Willemart Mathieu 16de. Laury Grosjean 23ste en Van Laer Katinka 27ste.

Splash
In de splash klasse kwamen 37 zeilers aan de start. Zeilers uit o.a. Nederland, Groot Brittannië en Duitsland kwamen er tevens kennismaken met de WK locatie voor 2004.
Jutjens Jele (NED) won het kampioenschap. Jessop David5 (GBR) en Zalinge Igor (NED) eindigden respectievelijk 2 en 3. Vier belgen eindigden bij de eerste 10: Moulaert Wim(4), Lefebvre Yannick(5), Lachappelle Alfred (6) en Maes Laura (9).

foto boven: Optimist kampioenen
foto onder: Splash kampioenen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: