Succesvol BK optimist

NIEUWPOORT (BEL) - De Belgische optimist klassenorganisatie (D.O.C.B.), organiseerde vorig weekend (25 en 26 juni 2004) haar Open Belgisch Kampioenschap, samen met WSKLum te Nieuwpoort. Als je weet dat bijna alle succesvolle zeilers van de laatste 10 à 15 jaar - Sebbe Godefroid en Philippe Bergmans zijn de hedendaagse zeilende voorbeelden - ooit hun carrière in optimist begonnen en dat er daarenboven wereldwijd meer dan 150.000 optimisten zeilen, dan hoeven we niet verwonderd te zijn van het succes van deze wedstrijd.

Zeilers uit Nederland, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en zelfs de USA zorgden, samen met een 40-tal Belgische jongeren, voor een internationaal wedstrijdveld van topniveau. Deze landen stuurden hun EK- en WK-geselecteerden als aanloop naar Flanders Youth Regatta van volgende week en als voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Stockholm (Zweden) en het Wereldkampioenschap in Salinas (Ecuador).

Ook de splash-klasse met een 40-tal deelnemers was medeorganisator van dit Kampioenschap.

Schitterend weersomstandigheden - wind en zon - en een vlekkeloze organisatie waren van de partij en bezorgden de 115 optimist-jongeren tussen 11 en 15jaar een onvergetelijke wedstrijd.

Op het erepodium stonden dan ook twee Engelse en een Franse zeiler. De eerste Belgische zeiler eindigde verdienstelijk op een zestiende plaats. Meer van deze wedstrijden op eigen bodem zijn de enige garantie voor een opwaardering van het internationale niveau van onze jongste wedstrijdzeilers, waarvan de meesten nagenoeg 90 dagen per jaar aan hun zeilsport besteden…

Op de website www.optimist.be lees je alles en nog meer hierover…

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: