Light Vessel Weekend 2004 vanop de Liesl

ZEEBRUGGE (BEL) - Een mooie organisatie, 38 deelnemers, mooie tent, ambiance, stevige BBQ, inbegrepen ontbijt, mooie prijzentafel, professionele video en fotograaf, …. Puik werk van de RBSC, proficiat! Het is duidelijk dat er interesse bestaat voor goed georganiseerde wedstrijden in België!
1 offshore op zaterdag
3 reeksen up - and downwind op zondag
1 aftrek, alles telt voor 1 punt
Zo hebben we het graag!

Zaterdag offshore (42Mijl)
Een start ruime wind, Liesl loopt als eerste naar boei 1.
Moana loopt de Liesl als eerste voorbij. De Roaring Fourty volgt snel.
Oxygen kan echter 35 mijl afgestopt worden door de Liesl. De snelheid van beide boten verschilt nauwelijks. Het matchracen eist zijn tol. Alegria komt naar het einde toe verbluffend snel opzetten. Liesl moet stoppen met dueleren met Oxygen want het verlies van de 2e plaats dreigt. Moana is op dat moment al zeker van de overwinning. Alegria komt slechts één minuut tekort om Liesl van de 2e plaats te houden, spanning verzekerd! Die laatste windshift deed hen een beetje de das om. Maar het potentieel van die grand soleil is groot, dat hebben ze zeker bewezen. Oxygen eindigt mede door het puike afstopwerk van Liesl op een povere 5e plaats. Hun aftrek reeks is gevaren.
Het belooft spannend te worden tijdens de up- and downwinds.

Zondag 3 up- and downwinds
Wind die varieerde van 11 tot 25 kn.
Zeilwissels, voordekkers in het zweet!! Zeilkeuzes voor de taktiekers en eigenaars!
Gescheurde spi’s, en genua’s, de grootste pechvogel is misschien wel Alegria. Deze lieten regelmatig hun kontje zien, maar een gescheurde genua bezorgt hen ook een DNF.
Alegria verbaast vriend en vijand door de laatste reeks te winnen. Zij slagen er als enige boot in om Moana 1 keer in berekende tijd voor te blijven! Proficiat! Dit exploot houdt Liesl van de 2e plaats overall!
In de laatste reeks finishen 5 boten binnen een minuut van elkaar! NRJ’ ball komt ook in de top 4 aansluiten, als het waait blijft het een degelijk snelle boot die oude sigma 400!
Spannend tot en met. Een exequo op de 2e plaats overall.
Oxygen vaart een 5,2,2,4 Liesl 2,3,3,3 beide 8 punten na de aftrek. Men hanteert het systeem, "de meeste beste plaatsen". Oxygen is twee keer 2e en Liesl één keer. Dat maakt dat Oxygen 2e werd voor Liesl. Dat de IRC strijd in België in de 40voetklasse stevig niveau haalt bewijst de manier waarop geraced werd. Kleine tijdsverschillen en wisselende uitslagen!
Het NZK is nog helemaal open. Het belooft nog een boeiende strijd te worden.

In Cowes kunnen alvast Oxygen en Liesl de messen verder slijpen om het sportieve gevecht in het najaar af te maken.

Stand van zaken voor het Light Vessel weekend: www.rbsc.be
Stand van zaken voor het Noordzeekampioenschap: www.nzk.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: