Uit de kuip: Delft Challenge naar EK Mumm 30

HAMBLE (GBR) - 3 juni - Ter voorbereiding op de Tour de France à la Voile neemt het Delftse studententeam deel aan het Europees Kampioenschap in Hamble, Engeland. Tijdens dit fantastische evenement is Nederland goed vertegenwoordigd met maar liefst 6 van de 26 deelnemers. Naast vier Franse en een enkel Iers team bestaat het veld grotendeels uit Engelse deelnemers.

Na twee wedstrijddagen met weinig wind staat Delft Challenge op een 14e plaats met 79.0 punten. Hoewel de eerste race goed werd gevaren eindigde het team met de overige races in de middenmood (5-15-12-15-17-15). Het klassement wordt na 6 (van de 11) gevaren wedstrijden aangevoerd door de Nederlandse Mean Machine. De overige Nederlandse teams zijn verspreid over het klassement, nl. Schud (8), Triple P (18), Aeolus (20), Silicon Theatre Scenery (20).

Morgen belooft wederom een bewolkte dag met matige wind. Uitslagen en verslagen van dag 3 verschijnen zo spoedig mogelijk.

Uitslagen na dag 2: www.yachtsandyachting.com/clubs/royalsouthern/m30euroresults.html

Meer informatie:
www.delftchallenge.nl
www.mumm30.org.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: