Bouscholte /van Wieren line honeurs | Booth/Dereckesen overall winaar

PAAL 17 (NED) - 5 juni 2004 - Team Bouscholte/Van Wieren kwam op zaterdag 5 juni met een bloedgang als eerste over de finishlijn van de Zwitserleven Ronde om Texel. Het tweetal had met hun Eagle 20 carbon 2 uur en 41 minuten nodig om het eiland te ronden. Het Zwitserleven team Booth/Dercksen finishte met hun Hobie Tiger als vijfde en is daarmee de voorlopige overall winnaar van de 27ste Zwitserleven Ronde om Texel. Voor 602 teams ging vanochtend om 9.30 uur de grootste catamaranrace ter wereld van start bij een noordwestelijke wind kracht vijf.

"We gingen voor de line honours. Ons doel was als eerste binnen te komen en de Tornado’s voor te blijven", aldus Bouscholte in een eerste reactie. De Eagle 20 carbon van de mannen kwam nieuw uit de doos. "Hij bevalt goed", was het nuchtere commentaar van bemanning Ruurd van Wieren. Het duo sloeg zijn slag op het eerste stuk. " De start was moeilijk met meteen een flinke bui en een wisselvallige wind. Daarna ging het veel beter." De gehele race kon de Eagle aan kop blijven, maar op het laatste stuk kwam de concurrentie gevaarlijk dichtbij. Op enige afstand finishte team Enrique Figueroa en Jorge Hernandez uit Puerto Rico als tweede, op de voet gevolgd door de Britten Simon Northrop en Matt Young.

Booth/Dercksen
Aanvankelijk leek het er op dat het Zwitserleven team Booth/Dercksen een diskwalificatie had wegens te vroeg starten. Later oordeelde de jury dat zij niet met zekerheid kon vaststellen dat het om dat team ging. Er zijn immers meerdere catamarans met hetzelfde nummer. De ploeg van hoofdsponsor Zwitserleven zijn dus toch de voorlopige overall winnaars van de grootste catamaranrace ter wereld. De olympische zeilers reageerden enthousiast: "Het was weer een mooie Ronde. Leuk om samen gewonnen te hebben." De broers Boulogne uit Frankrijk, de huidige Formule 18 wereldkampioenen, staan met hun Cirrus op de voorlopige tweede plaats overall, gevolgd door Darren Bundock en Glenn Ashby op de Hobie Tiger.

Op het strand
De start zorgde weer voor spectaculaire beelden. Door de aanlandige wind en de branding hadden veel deelnemers moeite om weg te komen. Daardoor liepen sommige cats al voor de start schade op. Honderden toeschouwers keken toe hoe de zeilers zich een weg naar zee vochten. Op het strand was de gehele Ronde goed te volgen dankzij live televisiebeelden op het TNG-scherm. Voor de thuisblijvers was dat mogelijk via de website en het tracing & tracking systeem van Sport-track.com. Ronde coördinator Edwin Lodder: "Ondanks de weervoorspellingen van de afgelopen week, hadden we fantastische zeilcondities. Het was mooi om te zien dat alle live toepassingen werkten. Daardoor konden de mensen op het eiland en elders in de wereld goed meeleven. Wij kijken zeker terug op een geslaagd evenement."

en nog 4 coole foto's door Wilko Gijsbertsen:

Meer foto's van Wilko Gijsbertsen op: www.worldonphoto.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: