F18 Team Styles/Lynch wint Texel Dutch Open 2004

PAAL 17 (NED) - 4 juni 2004 - Team Styles/Lynch wint het Texel Dutch Open bij de grote cats. Texelaar Dirk Pool verdedigde vandaag zijn voorsprong met succes en eindigde op de eerste plaats bij de kleine boten. Overwinning kleine cats naar Texelaar Dirk Pool.
De inschrijvingen staan op 602 uit dertien landen.

Na afloop van de laatste twee Texel Open wedstrijden was de spanning nog altijd van kracht. Drie teams maakten immers kans op de overwinning. "Het is echt super spannend", meldt Eddy Pool. Zittend op de vuilnisbak vertelt Hugh Styles hoe het komt dat hun Nacra F18 vandaag niet bij te houden was: "We hebben wat aan de boottrim veranderd en met zeilmaker Peter Vink gesproken". Styles en Lynch zeilden een tweede en eerste plaats en behaalden daarmee de overwinning. Team Van der Plas jr. / Pool jr. werd tweede, gevolgd door Figueroa/Hernandez uit Puerto Rico.

TNG dames
Hugh Styles met een glimlach: "Ik wil trouwens ook wel door tien meiden uit het water worden gehaald". Bij terugkomst op het strand vergezelde namelijk het TNG promotieteam de Tornado van Figueroa/Hernandez. Hernandez met een grote grijns: "Dat was het hoogtepunt van de week. Eigenlijk zou dat tot de standaard procedures moeten horen." Ondanks het frisse weer, vermaken de olympiërs zich prima: "Het is goed om tegen verschillende boten te racen, want dan zie je de verschillen". Bij de kleine boten was Dirk Pool wederom op dreef: "De eerste race was ik te vroeg over de startlijn, dus moest ik even terug. Daarna werd ik toch nog ruim eerste. En de tweede was gewoon knallen." Hans Primowees eindigde op plaats twee en Ron Brouwer op drie.

Kanshebbers Zwitserleven Ronde om Texel
Momenteel staat de teller van de inschrijvingen op 602, waaronder tien damesteams en dertien nationaliteiten. De winnaar van vorig jaar, de Australiër Darren Bundock, is ook van de partij met een gloednieuwe Hobie Tiger. Hij vaart met de A-cat wereldkampioen Glenn Ashby. Maar ook Peter Vink en Sven de Laaf, wonnen line-honours vorig jaar, gaan morgen op een Nacra F18 voor de overall titel. De zilvergrijze M20 van Gunnar Larsen en Xander Pols staat al de hele week in de pitstraat te blinken. "Nu willen we echt de line-honours". De mannen van Puerto Rico gelden ook als kanshebbers: "De Tornado van vorig jaar heeft de toon gezet, dus wij kunnen dat ook". Insiders tippen tot slot Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen met hun Nacra F18.

Pro-Am race
Vanmiddag verschenen twintig gelegenheidsteams aan de start van de Pro-Am race. De wind was kracht drie tot vier, dus goed om het ware catamarangevoel te krijgen. Mitch Booth met Marco Keim, directeur Zwitserleven, won de race. Arie van der Plas jr. met Bart Zuidgeest van Mondriaan werden tweede. Zuidgeest enthousiast: "In één woord geweldig. Je vaart gewoon met iemand die morgen bij de Zwitserleven Ronde om Texel ook echt kans maakt. Ik heb in trapeze gestaan en we hebben op een drijver gevaren. Geweldig!" Mischa Heemskerk eindigde met Margreet Walvoort van Zwitserleven op de derde plek.

Life spektakel
De Zwitserleven Ronde om Texel start zaterdagmorgen rond 10.00 uur en zal live te volgen zijn via www.roundtexel.com, het grote TNG-scherm op het strand en de posities van de cats op www.sport-track.com . TROS zendt de gehele dag live uit vanaf Paal 17 met optredens van onder andere Idols winnaar Boris.

www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: