Update 3 | 'Roaring Forty' Round Britain

  • Author: entityone
    Date: ma, 07/06/2004 - 13:36

Sinds vrijdag, toen we Michel achterlieten ergens ten westen van Ierland (om zelf te gaan zeilen) zijn er weer een pak zeemijlen langs de kiel van de Roaring Forty gestroomd. Echter... niet zoveel als Michel gehoopt had... Gisteren op 6 juni om 2u53 BST passeerde Michel eindelijk Lizard Point, het zuidelijkste puntje van Engeland. Het hogedrukgebied is inmiddels over hem heen aan het trekken en dat confronteert onze record-jager met een vervelende 5 knopen oostenwind (pal op de neus) en dikke mist...

Vanochtend dreef de Roaring Forty ter hoogte van Portland Bill, en het thuisfront (vrouw Marleen en dochter Kathy) hoopt dat Michel vanavond de finishlijn bij Ramsgate (GBR) passeert. Hopelijk zit dat goed met het tij, anders kunnen het nog wel eens lange laatste uurtjes worden...

Als hij vanavond in Ramsgate is, betekend dat dat hij inderdaad de oude recordtijd voor een solo-gezeilde tocht verbreekt, en dat hij met zijn 10-11 dagen wel eens erg dicht in het heimelijk geviseerde record van de volledig bemande 50-voeters zou kunnen uitkomen... wat een echt exploot mag genoemd worden.

We houden het in de gaten.

Kaartje op www.michelkleinjans.be

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: