Nederlands Commodores’ Cup Team bekend

Vandaag kondigen 3 boten aan Nederland te vertegenwoordigen in de prestigieuze Rolex Commodores’ Cup in Cowes (UK). De Daikin Airco - een HOD35 - van Frans van der Heiden (kleine boot), de Checkmate 3 - een BH- 41 - van Peter de Ridder (middelste boot) en de Holmatro - een Grand Soleil 44 Race- van Hans Horrevoets (grote boot) maken deze zomer grote kans de landentitel te behalen.

25 juli tot en met 1 augustus
The Rolex Commodores’ Cup is een internationale offshore regatta voor teams bestaande uit 3 boten. Dit twee-jaarlijks evenement wordt al 7 jaar in Cowes, Isle of Wight (UK) gehouden door de Royal Ocean Racing Club. De Commodores’ Cup is in het leven geroepen om de teams op verschillende wedstrijdbanen uit te dagen, waarbij zowel kortebaan races -upwind / downwind- als middellange en lange-baanwedstrijden (de 125-mile Channel Race) aan bod komen.

Daikin Airco
Het Havoc Sailing Team vaart - met de Daikin Airco - sinds 3 jaar aan de Nederlandse top. De Daikin Airco heeft dit seizoen een uitstekende start gemaakt met 13 overwinningen op rij in de Ijspegeltrophy, als winnaar van de Van Uden Reco Cup en winnaar van ABN AMRO North Sea Regatta Super Trophy. Hiermee is ze overall 1e geworden in de IMS 1-,2- en 3-klasse en tevens uitgeroepen tot beste IMS-boot.

Checkmate 3
De Checkmate 3 van Peter de Ridder heeft al vele nationale en internationale titels in de IMS op haar naam staan. Het is de 4de keer dat Checkmate Nederland vertegenwoordigt in de Commodores’Cup. De laatste keer werd een 2 de plaats behaald in een team met Salty Dog en Satori. Voordat Checkmate afvaart naar Cowes, neemt ze eerst nog deel aan de EK IMS 600 dat van 21 juni tot 26 juni in Kiel wordt gevaren. Vorig jaar werd bij dat zelfde evenement een tweede plaats behaald.

Holmatro
Hoewel het Holmatro team vorig jaar aan zijn eerste zeilseizoen begon, heeft het zich door het winnen van de Cowes Week en de Fastnet Race in zijn klasse al direct op de kaart weten te zetten. Het team bestaat uit jong zeiltalent, dat op initiatief van sponsor Holmatro Marine Hydraulics de kans wordt geboden, internationale wedstrijdervaring op te doen aan boord van een professioneel wedstrijdjacht. De sponsor is producent van een complete serie rigging hydraulics producten, die uiteraard ook tot de uitrusting van de Holmatro behoren.

Meer info: Rolex Commodores Cup

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: