Update 5 | 'Roaring Forty' Round Britain | Nieuw Record!

RAMSGATE (GBR) Gisterennacht om 19u 31m 48s BST is de Roaring Forty aangekomen in Ramsgate, en vestigde Michel Kleinjans hiermee een nieuwe recordtijd van 11d 12u 28m 12s. Michel wordt daarmee de eerste Belg (we mogen al eens chauvinist zijn…) die de in de tabellen ‘zeilrecords’ van de WSRRC zal staan temidden grote namen als Steve Fossett, Francis Joyon of nog Michel Desjoyeaux.

Met al die windstiltes de laatste dagen heeft Michel bewezen dat hij met zijn boot onder de grens van 10 dagen kan blijven.

Vandaag zou hij in Zeebrugge moeten aankomen waar de verzamelde pers hem ongetwijfeld in grote getalen zal staan opwachten.

Vermelden we ook nog eens dat de ‘Roaring Forty’ in 1997 al werd ontworpen door de Nederlander Ad Konijnendijk van de Lutra Design Group (de mannen achter Tonnerre…)

www.michelkleinjans.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: