Eindverslag Flanders Youth Regatta - laatste dag weggeblazen

NIEUWPOORT (NED) - Ook op de laatste dag van de jeugdregatta kon niet worden gezeild door een teveel aan wind en een aangekondigd onweer. Dit brengt het totaal op 3 van de 5 zeildagen. Deze week kan toch een succes genoemd worden - elke klasse voer tussen 9 en 11 races en dan komt het talent ook in de resultaten naar voor. Er was dan ook veel animo bij de erg winderige prijsuitreiking bij de Koninklijke Yachtclub van Nieuwpoort!

De Splashklasse sprong tijdens deze week het meest in het oog! Erg veel kwaliteit tijdens de voorbereiding op het wereldkampioenschap van volgende week! Welke conclusies kunnen we trekken? De Newzeds zijn erg sterk bij licht weer, de Nederlanders en de Polen die zich niet in de kaarten laten kijken, de Britten die er nog niet waren en vooral een bijzonder sterke Belgische selectie! Al dan niet toevallig maar vooral de West-Vlamingen zijn in de top te vinden! De top is breed en uit de Nieuwpoortweek vallen zeker geen conclusies te trekken! Ook het comité zette reeds de toon door in de laatste reeks bijna 30 deelnemers met de zwarte vlag te belonen. Een duidelijk statement!

De Europe klasse was minder talrijk. Yannick Laumans en Corentin Demanet voerden een erg spannende strijd! Bij de meisjes kan Marie Van Laer het aanstormend talent van Lien De Bie en Eva Strauss nog steeds de baas!

In de optimistklasse met 110 deelnemers konden enkele jonge Belgen hun mannetje staan! Het klassement werd gewonnen door de Deen Nicolai Sehested. Bob Fontaine haalde een bijzonder knappe derde plaats. Matthieu Willemart (6°) Julien Thijs (12°) Laury Grosjean (14°) en Jan Coppieters (15°) plaatsten zich ook knap in de top 20! Bij de meisjes zijn Mathilde en Katinka Van Laer en Maité Colombie de beste Belgen!

De Cadetklasse domineerden de Britten maar ook de Belgische, zeg maar Antwerpse selectie deed het erg knap met een vijfde stek voor Charlotte Martot en Manu Lodewijckx, een zesde voor Quinten Lauwers en Sam Vynckier!

Over de Britse stormloop in de 420 klasse hadden we het reeds eerder! What can we say? De eerste van de twintig Belgische boten vinden we op plaats 16! Een gebrek aan voorbereiding misschien?

In de Laserklasse toonde Wannes Van Laer zijn bijzonder grote talent en won alle reeksen terwijl de Laser Radial door Nederlanders werd gedomineerd. Stijn Schandevyl werd eerste Belg op een vijfde plaats!

Felicitaties voor de drie organiserende clubs in Nieuwpoort die samen met hun sponsors een prachtevenement organiseerden! Fijne wedstrijden, goede support en veel gesmaakte "social events"!

Alle uitslagen op www.nieuwpoortweek.be
Fotomateriaal op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: