SPLASH WORLDS 2004<br>tweede kwalificatiedag!

NIEUWPOORT (BEL) - Uitstekende zeilcondities op de tweede dag van het WK Splash en Eurocup Flash te Nieuwpoort. Stabiele NNW-wind, vrij vlakke zee en eindelijk ook een blauwere lucht!
Na wat uitstel omwille van de poule-indeling gingen de ruim 200 zeilers te water voor een prachtige zeildag! In de eerste reeks was de vloot nog in te tomen en waren alle starts erg clean! Bij de tweede reeks ging het er al heter aan toe en moest het comité herhaaldelijk naar de zwarte vlag grijpen!

Het is nog vroeg om conclusies te trekken uit de verschillende poules maar duidelijk is alvast dat Scott Morrison (NZL2136 1,1,1,1), winnaar van de Flanders Youth Regatta, de Pool Grzegorz Nadolny (2,3,1,2) , de brit David Jessop (2,1,4,3) en Jorne Knegt (NED 1642 6,5,2,5)) bij de topfavorieten horen.

Van Belgische kant blijft Laura Maes (6,5,2,5) op een knappe vijfde plaats en ook Yannick Lefebvre (10,4,4,4) zeilt erg regelmatig! Wim Moulaert (4,5,11,12) en Xavier Seynaeve (7,11,5,6) staan buiten de top tien maar met de aftrekreeks komen ook zij in beeld! We hopen dat een tiental Belgen zich kunnen kwalificeren voor de gold fleet!

De condities voor vandaag zijn iets forser - Zuid tot Zuidwestenwind tussen 4 en 5 beaufort en allicht een vrij vlakke zee.

Resultaten op www.splashworlds.org
Fotoschatten op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: