Huwelijksreisje tussen de twee maxZ86’s Morning Glory & Pyewacket over

  • Author: Ice
    Date: vr, 16/07/2004 - 14:29

CORK (IRL) - In de veronderstelling dat er ooit een was, is het huwelijksreisje tussen de twee eyecathers MORNING GLORY (GER) en PYEWACKET (US) uitgelopen op een sisser. MORNING GLORY wenst geen verdere deelname meer aan Cork Week. De Duitse zakenman Hasso Plattner de eigenaar van MORNING GLORY heeft de crew verdere commentaar met de pers verboden.
Eerder op de dag beslechte MG een protest aan de groene tafel met succes tegen PYE. Schipper Dee Smith legde het vuur aan de schenen bij Harold Cudmore, schipper van PYE, en meldde als officiële verklaring geen verdere deelname meer wegens veiligheidsredenen.

De inhoud van het protest ging over het ronden van een benedenton waarbij de Amerikaanse maxZ86 PYE te weinig ruimte zou hebben gegeven aan MG.

Wordt de spanning te groot voor Plattner?
Is dit het einde van de maxZ86 eenheidsklasse?

Lees meer over deze Blind Date Soap:
Heating up at Cork Week (Yachting World)
The Honeymoon is Over (Sailing Anarchy)
www.corkweek.com/cw2004/home.htm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: