SPLASH WORLDS 2004<br>Belgische zege in Gold Fleet!

NIEUWPOORT (BEL) - Vandaag startten de finaledagen van het Wereldkampioenschap Splash te Nieuwpoort! Drie selectiedagen met erg diverse weertypes splitste de vloot op in Gold, Silver en Brons!
Na een weer herfstige start kregen de zeilers eindelijk weer mooi zeilweer! Een vrij stabiele Noordenwind- 3 bft en de zon die eindelijk door de wolken brak! De licht weer zeilers waren weer aan zet!

Race 1!
De startlijn lag perfect en de hele vloot maakte een mooie start! En daar was hij weer: Scotty Morrison uit Nieuw Zeeland met zijn vijfde overwinning uit zeven races! Niet goed genoeg om het klassement aan te voeren want David Jessop (GBR1758) blijft knap eerste en ook Jorne Knegt verliest nauwelijks punten in deze reeks!
Laura Maes is beste Belgische in deze reeks en strijd nog steeds voor de plaats van eerste meisje in de vloot! Wim Moulaert (10°) Yannick Lefebvre (12°) Xavier Seynaeve (14°) en cedric Ameloot (15°) kwamen als een flottielje binnen en de meeste kunnen deze reeks schrappen als slechtste reeks!

Race 2 - de lang verwachte!
Bij de start leek de lijn bevoordeeld aan het schip maar de Belgen kozen voor "the pin end" en in het kruisrak troffen ze een knappe lift aan de linkerkant van het parcours! Aan het eerste merkteken rondde Yannick Lefebvre voor Cedric Ameloot! Ook de andere Belgen kwamen in de top tien voorbij maar de eerste werden opgejaagd door een jagend pak!
Yannick moest strijden tot de laatste meter om iedereen achter zich te houden en slaagde daar prima in! De toppers lieten geen steek vallen, alleen Jorne Knegt voer een mindere reeks die wegvalt!

De Flashklasse toonde hoe open ze wel is! Andere winnaars hoewel de top drie stevig in het zadel zit! Pieter Asselmans, winnaar van twee reeksen tijdens de hevige wind zeilde minder goed maar broer Nick nam de honneurs waar met een knappe derde stek!

In deze artikels gaat het meestal over de top maar we willen ook onze bewondering voor de zeilers in de silver en bronze fleet betuigen! Jonge zeilers op weg naar hun top die genieten van de competitie tegen zichzelf en de anderen! Proficiat!

Vandaag wordt het pleit beslecht - de jury zal nauw moeten toezien dat er geen combines op het water zijn! De Splash klasse toonde zich deze week bijzonder sportief en ook aan de wal mocht de sfeer er zijn! We hopen alsnog op een Belgische medaille en op een overwinning van Laura Maes bij de meisjes!
Vanavond prizegiving en BBQ en weeral feest… maar eerst de finale!

Uitslagen Gold Fleet
1. David Jessop (GBR1758) (2,1,4,3,2,2,2,3) 15 punten
2. Jorne Knegt (NED 1642) (2,4,3,2,3,1,4,19) 19 punten
3. Scott Morrison (NZL 2136) (1,1,1,1,13,10,1,5) 20 punten
4. Rinse Ubbink (NED 2063) (12,4,3,10,1,1,8,4) 31 punten
5. Yannick Lefebvre (BEL 2061) (10,4,4,4,3,5,12,1) 31 punten

Andere Belgen:
12. Laura Maes 59 punten
13.Xavier Seynaeve 59 punten
15. Cedric Ameloot 68 punten
19. Alfred Lachappelle 79 punten
23. Wim Moulaert 86 punten

Resultaten op www.splashworlds.org
Fotoschatten op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: