SPLASH WORLDS 2004<br>Belgen aan het feest!

NIEUWPOORT (BEL) - Vandaag werd de laatste dag van het Wereldkampioenschap Splash in Nieuwpoort gevaren! De top leek stabiel in het zadel te zitten maar met slechts één aftrekreeks blijft alles mogelijk in een kampioenschap!
De stevige leider David Jessop moest maar wat controleren zo leek het nadat zijn slechtste serie een vier was!

Prachtige zeilcondities, de zon en een leuke 3 à 4 beaufort uit Zuidwestelijke richting! Iedereen goedgemutst het water op! Het werd geen voorspelbare dag!

Eerste reeks - Ladies first!
De startlijn toonde geen uitgesproken kant, het was dan ook leuk om te zien dat Yannick Lefebvre aan de pin end startte en Laura Maes aan het startschip en de favorieten die het veilige centrum kozen! De drie leiders kozen voor het centrum van de lijn en controleerden elkaar! De coach van Nieuw zeeland had tijdens de schippersbriefing aangedrongen dat het geen teamrace mocht worden en drie juryboten keken hier op toe! Het hele gebeuren bleef erg sportief!
Laura Maes ging als eerste rond het bovenwindse merkteken en de toppers bleven wat achter! De spanning bleef ook in deze reeks tot aan het eind maar Laura bleef dapper vechten en haalde het met vlag en wimpel! Fantastisch mooie reeks! David Jessop kon niet met de druk om en werd 28° maar geen probleem dacht hij, deze reeks laat ik even mooi wegvallen! Jorne Knegt deed het nog het best met een zesde plaats. Yannick raakte niet echt in de wedstrijd en de negende plaats zaaide wat twijfel! Top vijf stond vast maar er zat meer in!

Tweede reeks - young hot shots
Bij het naderen van het einde van het kampioenschap is de adrenaline ten top en dan moet het comité naar de zwarte vlag grijpen. Misschien had niet iedereen door dat de stroming al gekeerd was maar achteraf hebben negen deelnemers van de gold fleet het geweten! Zo ook David Jessop die onklopbaar leek en nu het kampioenschap verloor!
Yannick startte aan de pin end en kwam al snel in de kopgroep terecht - ook Laura Maes en Xavier Seynaeve streden mee in de top tien met vlak erna Jorne Knegt en Scott Morrison die met vuur speelden want in het laatste korte kruisrak wist Yannick de leiding te nemen en die stond hij niet meer af!
De Belgen scoorden drie overwinningen op vier in de gold fleet manches! Een heel bijzondere prestatie!

De toppers uit dit kampioenschap!
Jorne Knegt zeilde niet superieur in de finale dagen maar ontsnapte aan de Black Flag in de laatste reeks die David Jessop de das omdeed! Yannick Lefebvre zeil erg constant en is bijzonder gelukkig met zijn zilveren medaille op het wereldkampioenschap Splash! Laura Maes eindigt op een zeer knappe zesde plaats en is eerste meisje voor Anneke Bouwmeester, bovendien won ze één van de knapste reeksen!

Het wereldkampioenschap Splash onder leiding van Luc Ameloot en met de grote medewerking van VVW Nieuwpoort en vele sponsors was een bijzonder groot succes!

Uitslagen Golf Fleet
1. Jorne Knegt 35 punten
2. Yannick Lefebvre (BEL) 41 punten
3. Scott Morrison 45 punten
4. David Jessop 47 punten
5. Rinse Ubbinck 50 punten
6. Laura Maes (BEL) 63 punten
7. Steyn Schildkamp 73 punten
8. Xavier Seynaeve (BEL) 80 punten

Alle resultaten op www.splashworlds.org
Fotoschatten op www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: