UIT DE KUIP:<br>Yannick Lefebvre vice-wereldkampioen 2004 Splash

OOSTENDE (BEL) - Het 5de WK Splash zit erop…de West-Vlaamse jeugdtopper, Yannick Lefebvre haalt het zilver binnen !
Zo’n 180 Splashes streden van 10 tot 16 juli op de Nieuwpoorste kustwateren om de wereldtitel. Een topevenement in Vlaanderen, deelnemers uit alle uithoeken van de wereld (België, Nederland, Engeland, Zwitserland, Polen, Duitsland, USA, Nieuw Zeeland…)
Tijdens FLanders Youth Regatta de week ervoor, werd al heel duidelijk dat de top breed was, met enkele zeer sterke Belgische elementen: Laura Maes, Wim Moulaert, Alfred Lachapelle, Cédric Ameloot, Xavier Seynaeve en Yannick Lefebvre.
De grote favorieten waren de Brit, David Jessop, Nederlander Jorne Knegt en Nieuw-Zeelander Scott Morrison. Deze 3 zeilers stonden tot de laatste dag in respectievelijke volgorde veilig op het podium.
Lefebvre stond 5de en vrijdag moesten er nog 2 races gevaren worden. Net voor de wedstrijd had Lefebvre als enige commentaar dat alles nog mogelijk was…het zou erop aankomen wie er als eerste in de fout zou gaan.

De eerste reeks werd met een ruime voorsprong gewonnen door Laura Maes, waarmee ze haar titel van eerste vrouw verzekerde. Yannick voer een 9, op zich niet zo schitterend, maar de Brit en de Nieuw-Zeelander haalden een 15de en 28ste plaats!!!
Nederlander, Knegt echter verzekerde een podiumplaats met een 6.
De kaarten waren opnieuw door elkaar geschud.

De laatste manche voer Yannick Lefebvre een schitterende eerste plaats en dit leverde hem de vice wereldtitel op !!
De heer Freddy Misotten directeur van Topsport gemeenschap Vlaanderen schonk hem opnieuw de beker van eerste West-Vlaming. Deze beker kreeg Lefebvre ook al tijdens Flanders Youth Regatta waar hij brons binnenhaalde.
Eén dag tijd om in te pakken en dan reist Yannick Lefebvre naar Weymouth, Engeland om er het EK Cadet te zeilen samen met Morgan Good.

Alle wedstrijdresultaten op www.splashworlds.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: