Tour de France à la Voile<br>UPDATE 7

  • Author: entityone
    Date: ma, 19/07/2004 - 08:46

Laatste dag aan de Atlantische kust. Op het menu 3 manches: twee indewindse banen, en als afsluiter een korte ‘coastal’. De wind was maar zwakjes, met een fel afzwakkende wind. Op het laatste bleven er maar 5 knopen wind over.
De mannen van de ‘Côtes d’Armor’ wisten de eerste wedstrijd op hun naam te schrijven, de zuidfranse ploeg uit Marseille (‘Défi Partage - Marseille’) was heer en meester tijdens de twee volgende manches.

De Nederlandse studenten van de Delft Challenge haalden 3 behoorlijke resultaten: 20-18-26.

Na een barslechte eerste manche (30ste…) wist het Belgische team zich goed te herpakken tijdens de tweede manche, waarin ze wel met een vastgelopen spival te maken kregen. Ze werden 21ste, wat voor een enorme adrenaline-opstoot gezorgd heeft, want tijdens het kustparcours wisten de Belgen zowaar de twee leidende Mumms achter zich te houden en veroverden ze een mooie 18de plaats.

Het hele team kijkt al uit naar het tweede deel van de Tour: dan zou eindelijk de elektronica terug moeten werken, en staat er een lading verse bemanningsleden klaar, zodat ze iets beter gewapend de strijd om wat plaatsen hoger kunnen aangaan.

foto: Belvédère © jmliot/tfv04

Volg de Tour terug vanaf woensdag voor een paar korte baantjes in St.-Cyprien: www.tourvoile.fr
www.waterstart.be/belyachting/
www.delftchallenge.nl

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: