Erica Terpstra voorzitter NOC-NSF geeft startschot

ZIERIKZEE (NED) - Op zaterdag 3 juli zal Erica Terpstra, voorzitter van het NOC-NSF, de officiële opening van de 34e editie van de Deltaweek verzorgen middels het geven van het startschot voor de Zeelandwedstrijd I. Het startschot zal om 10.00 uur worden gegeven vanaf de kokkelviskotter YE 172 Piet Heijn, die als startschip functioneert. Ook dit jaar zullen weer meer dan 200 zeiljachten vanaf dat moment een felle strijd aangaan om aan het eind van de week als winnaar gehuldigd te kunnen worden.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilrace voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar ruim 200 jachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Er worden wedstrijden gevaren in de klassen IMS, echte racekajuitsjachten, ORC-CLUB voor wedstrijdvarende toerschepen, Rond- en platbodemschepen; de traditionele schepen met zijzwaarden en in het eerste weekend ook voor sportboten en J-22, J24, Maxfun eenheidsklasse. In 2004 wordt de Deltaweek gevaren van 2 tot 11 juli.

www.deltaweek.nl

foto: sport.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: