14e Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt steeds internationaler

ZOETERMEER (NED) - De voorbereidingen voor de van 5 t/m 13 november te houden 14e Aruba Heineken Catamaran Regatta, de grootste catamaranregatta in het Caribische gebied, zijn volop bezig. De inschrijvingen zijn in volle gang met opmerkelijk veel internationale deelnemers. Maximaal 50 teams uit Europa kunnen meedoen. Op dit moment zijn er al 43 ingeschreven teams uit Nederland, Engeland, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk.

Na het grote succes van vorig jaar, zijn de inschrijvingen voor het evenement dit jaar vroeg begonnen. Inschrijven is, mits er nog plaats is, mogelijk tot eind september.

Op zaterdag 2 oktober zullen in Rotterdam, Felixstowe en Geneve de Hapag Lloyd containers geladen worden met de deelnemende boten vanuit Europa. De meeste deelnemers zullen op vrijdag 5 november naar Aruba vliegen. Maar er zijn ook veel deelnemers die al een aantal dagen eerder gaan om aan de omstandigheden te wennen en alvast te kunnen genieten van Aruba. Na aankomst staan de containers met de boten naast het hotel en kan men direct beginnen met het in elkaar zetten van de boten.

Onder ideale omstandigheden, windkracht 4 a 5, vlak water, watertemperatuur circa 26 graden en een luchttemperatuur rond 30 graden wordt het evenement gehouden vanaf het strand van het Holiday Inn hotel, dat is gelegen aan het mooiste strand van Aruba: Palm Beach. Van zondag 7 november t/m vrijdag 12 november zullen de deelnemers 10 races zeilen, variërend tussen korte baan wedstrijden en lange baan wedstrijden. Naast het zeilen is er een uitgebreid sociaal programma met gezellige lunches, diners en party’s onder de palmen.

Naar verwachting zullen er totaal circa 55 teams aan de start verschijnen. Momenteel zijn er al 15 inschrijvingen uit Nederland, 20 inschrijvingen uit Engeland, 7 inschrijvingen uit Zwitserland, 1 team uit Frankrijk en 1 team uit Oostenrijk. Daarnaast zijn er 3 lokale teams op Aruba die mee zullen doen en is er interesse vanuit Noord- en Zuid Amerika. Binnen het deelnemersveld zien we zowel ervaren wedstrijdzeilers, zoals Gunnar Larsen, Xander Pols, John Moret en Richard Allen als recreatieve zeilers die naar Aruba komen voor het zeilen, de fun en de zon.

De 14e Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt georganiseerd door Edwin Lodder, die full-time bezig is met de organisatie van diverse zeil-evenementen, zoals de Zwitserleven Ronde om Texel, Delta Lloyd ONK Olympisch Zeilen, ’t Fort Marina Regatta, de 24 Uurs Zeilrace en de Aruba Heineken Catamaran Regatta.

foto © Annemiek van Kinderen

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: